Voorbeschouwing OJC Rosmalen – VV Dongen

Foto: Jeffrey Oomens

Na de wedstrijd tegen het niet zo best spelende beloftenteam van Achilles ’29 gingen de gesprekken uiteraard over de geblesseerden. De groep van VV Dongen heeft gelukkig een groot aantal gelijkwaardige spelers in de selectie die deze pech kunnen opvangen. De meeste gewonden zijn op de weg terug, buiten de zwaar geblesseerde aanvoerder Mitchel van der Stappen, waarmee gezegd kan worden dat er geenszins paniek is ontstaan binnen de gelederen. Zondag 16 oktober staat het treffen met OJC Rosmalen (eindelijk een keer in Brabant !) op het programma en de week daarna is VV Dongen vrij. De wedstrijd begint om 14.00 uur !!

In het speakers-hok werd ik afgelopen zondag geassisteerd door Luuk Hultermans, Jaap van der Waarden en Floris Wouters. “Ik zie jullie toch liever daar staan!” wijzend naar de prachtige grasmat. “Ja, wij ook maar het komt goed en de anderen vangen het toch prima op?” Dat laatste was zeker waar en met name Daan Poelmans viel in positieve zin op nadat hij de geblesseerd geraakte Jaap van der Waarden verving. Poelmans speelde in april 2014 ook in en tegen OJC Rosmalen en toen lukte het de Kanaries om de gedoodverfde kampioen op eigen veld met 1-4 te verslaan. OJC werd kampioen en VV Dongen behaalde de nacompetitie waar het in de halve finale onderuit ging tegen MSC uit Meppel.

VV Dongen won toen van alle topploegen uit dat seizoen en was een soort reuzendoder. Wellicht gaat dat vergelijk nu ook weer op gezien de behaalde resultaten tot nu toe. Quick ’20 staat momenteel op een 3e plaats en verloor met 2-1 van VV Dongen. OFC uit Oostzaan staat een plekje onder VV Dongen en is ook een zeer goed voetballende ploeg. OFC verloor in de slotfase van een enerverend bekerduel met 2-1, dankzij een opleving van de Mallorca Boys, Luuk Hultermans en Jaap van der Waarden. Dan hebben we ASV de Dijk. In Amsterdam kaapte VV Dongen een puntje weg bij de koploper na een sensationele wedstrijd (4-4). Kampioen van de Hoofdklasse A van vorig seizoen, Westlandia, kon ternauwernood een punt redden in Dongen en scoorde in de blessuretijd de gelijkmaker. Ook dat team acht ik voetballend sterker dan VV Dongen.

Gezien de breedte van de selectie en het hechte collectief begint het erop te lijken dat VV Dongen een erg moeilijke tegenstander aan het worden is voor de rest. Schaar ik daarmee VV Dongen bij de kampioenskandidaten? Nee, want ik weet ook wel dat men de punten kan halen binnen de afhankelijkheid van het gestelde programma. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen en werden er uit de laatste vier duels 10 punten gehaald. Reflecterend op de laatste tegenstanders mag je stellen dat het overwinningen waren die de trainer misschien vooraf had ingecalculeerd. Toch moeten ze nog wel even gewonnen worden, want Magreb ’90 (2-0) staat dan weliswaar ergens onderin, het was zeker geen slecht team en voetbalde op sommige momenten makkelijker dan VV Dongen. Juliana ’31 was sterk gehavend door blessures en schorsingen, maar dat gold ook voor VV Dongen. Dus die uitoverwinning komt daardoor in een ander perspectief te staan.

Ik hoor het de trainer nog zeggen: “Thuiswedstrijden mogen we niet verliezen!” en dat is precies wat er gebeurd. Thuis speelt VV Dongen gedreven voor de winst, maar ik vind tevens dat er in uitwedstrijden veel volwassener wordt gespeeld. Resultaat: vier punten uit evenzoveel uitwedstrijden. Hoe verhoudt zich dat tot de komende tegenstander OJC?

De Rosmalense ploeg won de eerste drie competitiewedstrijden. De openingswedstrijden gingen tegen de jeugdteams van Den Bosch (1-2) en Achilles ’29 (1-0). De nieuwe trainer David Vecht zal wellicht zes punten in zijn boekje hebben geschreven. De derde wedstrijd was uit tegen OFC en daar won zijn team met 2-3. Met bloed, zweet en tranen wist OJC de winst binnen te slepen en zorgde voor een verrassing.

Na de behaalde negen punten uit de eerste drie duels werden er de volgende zes partijen slechts twee punten bijgeschreven. Vorige week ging het team met 3-1 ten onder bij UDI ’19 na een 0-1 voorsprong. Quick ’20 zorgde met een 5-2 winst voor de eerste zeperd. Het team dat al twee jaar op een hoger niveau (Topklasse) dan VV Dongen speelde zit nu dus even in de hoek waar de klappen vallen en zal daar zo snel mogelijk weer willen uitkruipen.

In de spits speelt een oude bekende voor VV Dongen. Jaouad Charou speelde in het seizoen 2010 – 2011 voor de geelblauwen en is na veel omzwervingen bij OJC terechtgekomen. We zijn benieuwd naar het weerzien met de sympathieke spits. Paul van Zon en Remon Koenen zijn de enige twee die nog met hem hebben samengespeeld. Daarnaast zal OJC hoogstwaarschijnlijk niet kunnen beschikken over de 32-jarige routinier Frank van Mosselveld (jaren bij RKC en Willem II gespeeld), omdat hij vorige week in het duel met UDI ’19 Sam Wassenberg er onderuitliep en direct rood kreeg voor deze actie. Na rood volgt een automatische schorsing van een wedstrijd. De rest van de selectie van OJC is gevuld met ervaring en nieuw talent. Veel jongens die twee en een half jaar geleden ook tegen VV Dongen speelden zijn nu weer van de partij.

Vraag voor aanvang van deze wedstrijd is; “Kan VV Dongen het ingezette pad blijven volgen en is OJC Rosmalen in staat om uit het dal te kruipen?” De zevende interessante ontmoeting tussen beide verenigingen begint om 14.00 uur op sportpark van OJC Rosmalen aan de Laaghemaal 38, 5247 NP in Rosmalen.

Door Frank van Heteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen