Forse opknapbeurt en uitbreiding kleedaccommodatie vv Olympia ‘60

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De kleedaccommodatie van VV Olympia ‘60 krijgt een forse opknapbeurt en wordt op een aantal punten uitgebreid . Verder wordt alle achterstallig onderhoud aan de accommodatie en de veldinventaris weggewerkt. Als dat allemaal gebeurd is, wordt het sportpark verzelfstandigd. Dat betekent dat Olympia ‘60 straks eigenaar wordt van de opstallen en de inventaris en daar dus ook verantwoordelijk voor is; de gemeente blijft eigenaar van de grond en de velden en zorgt er dus voor dat de velden mooi groen blijven. In ruil daarvoor hoeft Olympia ’60 straks nog maar de helft van de huur te betalen aan de gemeente.

Uitbreiding
De kleedkamers van Olympia ‘60 dateren van 1981 en zijn al lang niet meer up-to-date. Een renovatie moet daar verandering in brengen. De accommodatie wordt verder uitgebreid met een afdak waaronder teamlockers worden geplaatst. Dat geeft de vereniging de gelegenheid om de bestaande kleedlokalen in te zetten voor meerdere teams. De toiletten, die nu in de kleedkamer zitten, worden verplaatst naar een nieuwe aanbouw. Tot slot wordt de accommodatie uitgebreid met extra bergruimte. De hele ‘operatie’ gaat bijna € 330.000 kosten. In de begroting van de gemeente is hiervoor geld gereserveerd.

De verzelfstandiging komt niet zomaar uit de lucht vallen. De gemeente is daarover al geruime tijd in gesprek met Olympia ‘60. In de huidige situatie huurt de voetbalvereniging het hele sportcomplex met opstallen nog van de gemeente. De gemeente wil echter alle buitensportaccommodaties verzelfstandigen of privatiseren. Dat is afgesproken in de Sportnota. Bij verzelfstandiging is de vereniging verantwoordelijk voor de instandhouding en onderhoud van de opstallen en de gemeente voor de velden.

Bij privatisering is de vereniging verantwoordelijk voor de instandhouding en onderhoud van de gehele accommodatie. In ruil daarvoor hoeven zij geen huur te betalen. In Dongen zijn onder meer Liberty, Atledo, Bas Dongen, Handbalvereniging Dongen, Jeu de Boulesclub Dongen en TC De Wiel geprivatiseerd. VV Dongen en VV ONI zijn verzelfstandigd en DVVC huurt nog alles. De leden van Olympia ’60 hebben in een vergadering inmiddels ingestemd met dit voorstel. De voetbalvereniging gaat nu met de gemeente in gesprek over de uit te voeren werkzaamheden.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen