Olympia’60 wint overtuigend van koploper WHS

Al weken hing het in de lucht maar het kwam er maar niet uit…tot afgelopen zaterdag, het team van Arne Koeman toonde spierballen in St Annaland en vloerde de koploper met 0-2. De hele wedstrijd was Olympia de bovenliggende partij met als enige verschil tot de vorige wedstrijden dat de rood witten nu wel scherp waren in de afwerking.

Olympia werd alom geprezen door het goede voetbal maar greep week in week uit naast de punten. Bij WHS keerde eindelijk het tij, een sublieme Nick van Wanrooij liet weer eens zien waarom hij in de punt van de aanval hoort.

Trainer Koeman moest ternauwernood zijn opstelling aanpassen omdat Mike Boudewijns geveld was door de griep. Bryan Weistra en Koen van Boxtel waren al afwezig waardoor Ruud van Beek en Jochem Vogels in de basis startten. Beide heren leverden een puike pot voetbal af!

Scheidsrechter v/d Reijt floot af en Olympia ging meteen in de aanval wat resulteerde in de 3e minuut in een goal van Nick van Wanrooij maar de leidsman had een handsbal geconstateerd, volkomen terecht. Twee minuten later werd een afstandsschot van Kjeld Huveneers gestopt door de WHS keeper. Na vijf minuten spelen werd een vrije trap toegekend aan Olympia’60. Vanaf een goeie 25 meter legde Nick van Wanrooij aan en knalde de bal ineens in de touwen, de spits die al enige weken droog stond knalde in één keer al zijn frustraties uit zijn lijf.

Het middenveld van Olympia’60 kende een mooie middag en legde zijn wil op tegen de koploper. Duizendpoot Kjeld Huveneers leverde de bal af bij de sterke Devie de Ronde die een sublieme voorzet afleverde maar helaas kwam Nick van Wanrooij te laat. Na 20 minuten spelen kwam de 0-2 op de borden. Na een prachtige assist van Nick van Wanrooij knalde Devie de Ronde op magistrale wijze de 0-2 in het net. De Olympia spits die overkwam van Oosterhout zaterdag bewees weer eens dat hij nu al belangrijk is in de Olympia aanval.olympia12102

Na opnieuw een afstandsschot van Huveneers die net langs de kruising raasde werd WHS voor het eerst echt gevaarlijk. Arvin de Witte stevende af op keeper Mark Vorthoren maar zag zijn inzet over het doel verdwijnen. Veertig minuten waren gespeeld toen de sterke verdediger Tim Antheunisse tegen zijn 2e gele kaart van de middag aan liep. Makkelijk gegeven en totaal niet in de lijn van de sportieve wedstrijd maar de Olympia verdediger kon vertrekken met rood. Vijf minuten voor de rust ging Olympia op weg zijn voorsprong vast te houden. Net voor de rust verscheen WHS spits de Witte oog in oog met Mark Vorthoren maar de Olympia keeper redde zijn team op magistrale wijze.

Alles liep bij Olympia en iedereen knokte voor iedere meter. Trainer Koeman maakte nog eens duidelijk dat de verwachting was dat WHS volop in de aanval zou gaan. De eerste tienminuten doorkomen zonder tegentreffer zou belangrijk zijn en dat fikste Olympia ook. Na 63 minuten haalde Koeman Devie de Ronde naar de kant en bracht Elroy Vereggen binnen de lijnen. De beweeglijke Vereggen zorgde meteen voor gevaar en leverde de bal af bij Kjeld Huveneers die op zijn beurt een prachtige pass afleverde op het hoofd van Nick van Wanrooij die zijn inzet net over zag gaan.

WHS zette nog eens aan en kreeg nog bijna hulp van sluitpost Maarten van de Broek die bij een reddingsactie keihard op zijn eigen lat knalde. De wedstrijd bleef onder controle van het team van aanvoerder Pepijn Laurijsen en als laatste wapenfeit knalde middenvelder Raymon Damen nog rakelings langs het WHS doel. Damen was één van de uitblinkers maar alle lof gaat uit naar het hechte collectief! Olympia vocht voor iedere meter en trok uiteindelijk terecht aan het langste eind tegen koploper WHS.

Gezien de andere uitslagen kan het alle kanten op gaan, iedereen kan winnen/verliezen van elkaar. Volgende week staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma voor Olympia. Na DHV en WHS trekt onze hoofdmacht naar Fijnaart om de Fendert te trotseren. Als Olympia deze vorm vasthoud zit het wel goed!