Dongen neemt sportieve revanche op Nemelaer: 1-6

Foto: archief

Eerder dit seizoen leed Dongen thuis een nipte 2-3 nederlaag tegen Nemelaer, de club van trainer Roland Schuermans. Ooit trainde hij Dongen in het seizoen 2009-2010. Dongen werd toen kampioen. Het luidde de periode in richting verschillende promoties tot derde divisie niveau.

Door; Piet Scheepers

Dongen moest het afgelopen zondag opnemen tegen een ploeg die in het nauw staat. “Een punt zou helpen. Maar dan zijn wij afhankelijk van Wittenhorst en Unitas ’30,” merkte Schuermans op. Het mocht allemaal niet baten. De naaste concurrenten van zijn ploeg wonnen hun wedstrijd, terwijl Dongen een klinkende overwinning binnen haalde. Het had zelfs hoger uit kunnen vallen.

Zo zag het in de beginfase niet naar uit. Toch was de eerste aanval, met een doelkans, in de eerste minuut voor Sjeffie Verhagen op aangeven van Thom Avontuur. En dan volgde een aantal minuten waarin Nemelaer mogelijk op 2-0 had kunnen komen. De eerste mogelijkheid ontstond door en hoge bal richting
Dongendoel. Oorzaak was de ver voor zijn doel staande doelman Nick Frits. Geluk voor Dongen en pech voor de thuisploeg belandde de bal op de lat en achter, Nog geen drie minute laten kreeg Kevin van Kempen de kans op de openingstreffer. Bij de tweede paal kreeg hij liggend op de grond de bal niet op de schoen, maar op zijn scheenbeen. In plaats van in het lege doel verdween de bal huizenhoog over.

Kort hierna moest aanvoerder Luuk Vermeer geblesseerd het veld verlaten. Een aderlating deze dragende kracht voor het toch al geplaagde team van Nemelaer. Na wat kleine kansjes voor Dongen, waarin Nemelaer doelman Rick Pijnenburg zijn ploeg op de been hield, opende Dongen de score via een corner. De spelhervatting via Theo Martens werd door Jan Gerrits jr. hard bij de eerste paal binnengekopt, 0-1. Nemelaer speelde met vuur door verdedigend op buitenspel te spelen. Vele malen werden dan ook Robert Mutzers en Sel Bastmeijer teruggefloten.

Na rust kwam de thuisploeg fel uit de startblokken. Dit leverde een mogelijkheid op. Doelman Nick Frits reageerde adequaat en tikte de bal uit de korte hoek. Het doelpunt viel nu echter in het andere doel. De 0-2 viel weer uit een corner van Theo Martens. Weer was het Gerrits jr. die op identieke wijze Nemelaer te kijk zette. “Als hij nou nummer drie zet ga ik hem wisselen,” werd op de bank voorgenomen. De volgende kans was voor Robert Mutzers. De spits zag zijn inzet via de doelman op de lat verdwijnen. Kort hierna werd een combinatie tussen Sel Bastmeijer en Fatih Kamaci door Nemelaer doelman Pijnenburg geblokkeerd. De 0-3 bleef uit. En dan, uit het niets scoort de thuisploeg via Keven van Kempen alsnog de aansluitingstreffer, door balverlies bij Dongen kundig af te ronden, 1-2. Dongen rook de 1-3 maar Mutzers miste bij de tweede paal.

Na een uur spelen een heftig moment rond de zestien van Dongen. Verdedigers Luuk Hultermans en Jan Gerrits jr., sprongen beiden naar de hoge bal. Daarbij raakten beide hoofden elkaar hard en beide heren gingen dan ook gestrekt naar de grond. Zowel de verzorger van Dongen als die van Nemelaer spoedden zich naar de geblesseerden. Beide spelers moesten worden gewisseld en hebben zich gemeld in het ziekenhuis voor controle. In hun plaats kwamen Mart van Bree en Gillyan Clemens. Gelukkig voor Dongen geen aderlating. Met nog een half uur te spelen werd het spel hervat. Vreemde hervatting volgens kenners. Scheidsrechter Richard Groenewegen gaf op de rand van zestien een scheidrechterbal, terwijl voordat hij het spel had stilgelegd vanwege de botsing van de twee spelers, de bal hard werd buiten getrapt. Geen ingooi, dus een scheidsrechtersbal. De bal werd door Nick Frits opgepakt die direct de bal de diepte instuurde. Hier pakte Dongen de bal op, deze werd op de vrijstaande Bastmeijer gespeeld. Hij bedacht zich geen moment en tikte zo de 1-3 binnen.

De thuisploeg gaf zich gewonnen, kon geen tegenstand meer bieden tegen een Dongen dat diverse mooie aanvallen op de mat legde. Inmiddels waren Saban Cemrek, Mick van Geet en Brian Burgler als verse krachten binnen de lijnen gekomen. De kansen voor Dongen stapelden zich op. Waarna vervolgens Rijk Siemerink (1-4), Robert Mutzers (1-5) en Brian Burgler (1-6) de score opvoerden. Goes werd kampioen. De strijd om de derde periode is losgebrand. 3e periode: 1. Goes (8-19), 2. Achilles Veen (8-18), 3. UDI ’19 (8-16) en dan 3 teams met 8-15. Om de nacompetitie te ontlopen is het een strijd tussen Wittenhorst en Unitas
’30 (beiden 31 punten). Interessante wedstrijden komende zaterdag, ook voor de periodetitel, vanaf 18.00 uur. Met onder andere: Wittenhorst – UDI ’19, Best Vooruit – Achilles Veen en Dongen – Unitas ’30. Volop spanning dus! Zeker voor Dongen. Over diverse speculaties laten we ons niet uit. Ieder speelt voor
zich.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen