District Kampioenschap Tete-a-Tete Brabant-West 2024

Foto:

Op 12 mei (op Moederdag dus) werd bij Jeu de Boules Club Dongen het DK Tete-a-Tete van het district West-Brabant gehouden. Door dit toernooi werd bepaald welke spelers straks in Nijkerk aan het NK mee mogen doen.

Bij de discipline Tete-a-Tete speel je een-tegen-een met slechts 3 boules. Je moet dus als speler zowel goed kunnen plaatsen als schieten! Er hadden zich voor dit DK 16 mannen ingeschreven en helaas maar 5 vrouwen. Van onze vereniging deden er maar liefst 7 clubleden mee: Astrid, Cees, Maikel, Karel, Evert, Wil en Toine. Iedereen moest zich voor 10 aan de wedstrijdtafel melden, opdat het toernooi op tijd zou kunnen beginnen. Er moesten namelijk nogal wat wedstrijden
gespeeld worden: voorrondes, halve finales en tot slot de beide finales.

De bezetting van dit DK was niet al te groot, maar de sfeer was prima. Mede door het schitterende weer en de bediening vanuit bar en keuken. Dit was in handen van Henk en Annemie (bar) en Ine en Annie (keuken). De wedstrijdtafel was in handen van Corrie en Henk en Hubert was de arbiter op dit toernooi. Bij de vrouwen werd gezien het aantal een halve competitie afgewerkt. Iedereen speelde tegen elkaar en de eerste twee mochten de finale spelen. Deze ging tussen onze eigen Astrid Moorman(!) en Ellen Walrave van Petangeske uit Bergen op Zoom. Het liep aanvankelijk niet zoals Astrid het graag gezien had: ze stond vrij snel achter met 11-2. Maar….wie haar kent, weet dat ze niet zomaar opgeeft. Ze kwam terug en stond zowaar later nog met 12-11 voor! Blijkbaar speelden de voorgaande partijen haar parten, want ze verloor de wedstrijd met 13-12. Knap gedaan hoor, chapeau Astrid! Ze kon het strijdperk met een zilveren medaille fier verlaten en kreeg uiteraard een uitnodiging om deel te nemen aan het NK Tete-a-Tete. De andere NK deelneemster was Irini Kalivianakis (Petangeske)

Bij de mannen werden eerst 4 voorrondes gespeeld, waarbij de winnaars steeds tegen elkaar speelden en ook de groep verliezers. Elke wedstrijd duurde hier maximaal 45 minuten om het tijdschema enigszins in de hand te kunnen houden. Hierna mochten de 4 beste spelers door: Ali, Osman, Xander en onze eigen Maikel(!). Deze laatste moest in de halve finale tegen de latere winnaar Ali spelen en die bleek toch wel een maatje te groot voor hem.Jammer, maar het zij zo. Toch knap dat je zover gekomen bent Maikel. Chapeau kerel! De finale bij de mannen ging tussen Ali Doualeh (La Donnee) en Osman Jibril (La Donnee). Beiden zijn doorgewinterde boulers die al menig prijzen in de wacht gesleept hebben. Het was een genot om deze spelers aan het werk te zien. Uiteindelijk werd de
finale gewonnen door Ali met 13-7. Proficiat mannen. De spelers die naar het NK mogen waren: Ali, Osman en Xander.

Alle winnaars kregen uit handen van Henk Vermeulen van het district en de WECO een medaille overhandigd en de kampioenen ook nog een fraai boeket bloemen. Wij willen alle deelnemers aan dit DK Tete-a-Tete bedanken voor hun deelname en de winnaars feliciteren met hun overwinning. Natuurlijk ook een “applaus” voor alle vrijwilligers van onze club, die ervoor gezorgd hebben dat alles zo soepeltjes was verlopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen