Competitie Dongense Schaakclub DSC

Foto: CC0/Public Domain

Omdat DSC vorig jaar kampioen was in de Noord-Brabantse bekercompetitie mochten ze dit jaar deelnemen aan de landelijke bekercompetitie. Op dinsdag 4 oktober speelt het Dongense bekerteam tegen Giessen en Linge. Maarten van der Burght speelt op bord een, Dick Carol op bord twee, Mark Maas op bord drie en Jan Haast op bord vier. Er wordt hevig gestreden op de 64 velden, waaruit blijkt dat we ook in deze klasse meekunnen. Helaas liep het niet goed af, met twee remises en twee verliespartijen zijn we uitgeschakeld in deze competitie.

Op zaterdag 8 oktober spelen de twee zaterdagteams hun eerste uitwedstrijd. Het eerste team mag naar Etten-Leur om te strijden tegen Staunton. Maarten van der Burght, Dick Carol, Mark Maas, Ad Swinkels, Jan Haast, Ivo de Ligt, Stefan van den Brand en Johan Ramstijn zitten respectievelijk op bord één tot en met acht. Terwijl de een het gewenste spel op het bord krijgt, moet de ander genoegen nemen met de keuzes van de tegenstander. Uiteindelijk wordt met 3,5 – 4,5 de overwinning in de wacht gesleept. Een mooi resultaat dat goede moed geeft voor de volgende rondes.

Op dezelfde dag speelt het tweede team tegen schaakvereniging UNK uit Zevenbergen. Vanwege een aantal afmeldingen kunnen we maar zeven van de acht borden bezetten. Het lege bord betekent automatisch een punt op het scorebord van de tegenstander. Paul Smulders, Frans van der Burght, Xander Mahieu, Peter van Ruth, Maarten Damen, Thijs Kimenai en Arnold van de Hout doen hun best om de eer van DSC hoog te houden. Met een drietal remises en vier winstpartijen kunnen we van prima resultaat spreken.

Ook de interne competitie gaat gewoon door. Op vrijdag 7 oktober spelen we de tweede rapidavond van het seizoen. Maarten van der Burght start de achtervolging en scoort drie uit drie. Philippe Blankert neemt de leiding en in de laatste ronde komt Paul smulders langszij. Hij wordt hiermee de tweede speler met een 100% score.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen