Hoppenbrouwers krijgt groen licht voor innovatieve nieuwbouw in Dongen

Foto:

“De bouwvergunningen voor een geheel nieuw innovatief pand van Hoppenbrouwers in Dongen zijn rond” zo meldt het bedrijf in een persbericht.

“Hiermee is een belangrijke mijlpaal bereikt en de weg vrijgemaakt voor de start van haar bouwplannen. Ondanks de lokale uitdagingen met netcongestie die een verzwaarde aansluiting bemoeilijken, gaat Hoppenbrouwers deze te lijf met een intelligente energiestrategie. Deze aanpak stelt Hoppenbrouwers in staat om belangrijke stappen vooruit te zetten in haar groeiambities.”

De Dongense vestiging van Hoppenbrouwers aan de Steenstraat richt zich onder meer op het ontwerpen, bouwen en implementeren van geavanceerde elektrotechnische installaties, hoogwaardige beveiligingssystemen en betrouwbaar technisch beheer voor een veilige en efficiënte bedrijfsvoering. De recent goedgekeurde bouwplannen voor de nieuwe locatie aan de Zandeweg omvatten een modern pand van 2.500 vierkante meter verdeeld over drie verdiepingen, speciaal ontworpen om de operationele capaciteit voor al haar specialismen uit te breiden.

“Met onze nieuwbouwplannen laten we echt zien dat duurzaamheid en groeien hand in hand met elkaar gaan,” vertelt Jaap Schaffelaars, vestigingsleider bij Hoppenbrouwers. “We stappen volledig over op elektriciteit en zetten in op een slimme energiestrategie. Hierdoor blijven we, ondanks de beperkte netaansluiting (3×80 ampère) door netcongestie, op elk moment van de dag volledig operationeel. Met de extra ruimte verbeteren we onze diensten, creëren we werkgelegenheid én versterken we de technische sector in Dongen”, voegt hij eraan toe.

Uitdagingen
Met de wens om verder uit te breiden, verwierf Hoppenbrouwers begin 2023 een stuk grond in Dongen. Het begin van een nieuw hoofdstuk, resulteerde al snel in een enorme uitdaging. Terwijl de voorbereidingen voor de bouw al volop in gang waren, berichtte de netbeheerder dat de aanvraag voor een energieaansluiting was verlopen. Met de actueel spelende netcongestie-problematiek, kreeg Hoppenbrouwers een netaansluiting van 3×80 ampère; nét voldoende voor een warmtepomp en één laadpaal.

“Je krijgt dit als uitdaging op je bord, maar je hebt ook gelijk het gevoel: dit gaan we regelen. We zijn het écht gaan benaderen als een kans” vertelt Schaffelaars. “Na een reeks intensieve brainstormsessies en geavanceerde energiesimulaties bedachten we een intelligente energiestrategie waarmee we het gebouw, zelfs met een beperkte aansluiting, volledig operationeel kunnen houden”, vervolgt hij.

Aanpak
Hoppenbrouwers tackelt de uitdaging op het energienet met een tweeledige aanpak: door intelligent energiemanagement en de inzet van duurzaam opgewekte energie. “Met behulp van energiesimulaties verkregen we inzicht in onze piekmomenten en de structuur van onze energiebehoefte,” vertelt Schaffelaars. “Dankzij een slim energiemanagementsysteem dat handelt op de energiemarkt en voorspellingen doet op basis van ons energieverbruik, kunnen we onze energieconsumptie slim afstemmen op onze behoeften en zetten we vol in op duurzaam energiegebruik”, voegt hij toe.

De technisch dienstverlener implementeert een accupakket van 200kWh voor energieopslag en installeert 134 zonnepanelen voor de opwekking van zonne-energie, in lijn met de ambitie om tegen 2030 geen directe CO2 -uitstoot meer te hebben. Verder zorgt een elektrische warmtepompinstallatie voor een duurzame verwarming van het nieuwe pand, wat bijdraagt aan deze ambitie.

Over Hoppenbrouwers
Hoppenbrouwers heeft zich in ruim 100 jaar ontwikkeld van eenmanszaak in Udenhout tot een toonaangevende technische dienstverlener met 1850 medewerkers en meer dan 20 vestigingen in Nederland. Gedreven door de ambitie de meest duurzame technisch dienstverlener van morgen te worden, combineert Hoppenbrouwers expertise in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, slimme gebouwtechnologieën en automatiseringssystemen, gericht op diverse sectoren. Naast het implementeren van duurzame techniek, zet Hoppenbrouwers zich in voor een milieubewuste bedrijfsvoering en werkt samen met klanten aan verdere verduurzaming

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen