Dongen zaterdag ondanks gelijkspel nog koploper

Foto: Pixabay License/CoxinhaFotos

Dongen trof in de uitwedstrijd bij Heukelum een ander ploeg dan eerder dit seizoen thuis in Dongen. Toen werd het 6-3 voor het team van Lars Jansens. Ondanks dat resultaat eindigde deze tegenstander in de eerste periode op de eerste plaats. Er volgde in Heukelum een trainerswissel waarna er opvallend goede resultaten werden geboekt.

Door: Piet Scheepers

De spelopvattingen waren duidelijk. Dongen had het overwicht waarbij de thuisploeg compact de verdediging zocht en met opportunist spel, met veel lange ballen en strijd, Dongen probeerde te verassen. “Niet het mooiste plan om te zien als toeschouwer, maar wel passend met de spelers die de ploeg in huis heeft. Dit was lastig te bespelen,” evalueerde Dongen trainer Lars Jansens na afloop. Fysiek deinsde Heukelum ook niet tot het uiterste te gaan. Zo hield de scheidsrechter tot tweemaal toe de kaarten op zak nadat en Robin de man en Burak Erbek waren doorgebroken. Richting het doel van Heukelum werden beiden onjuist de scoringskans ontnomen. “De scheids hield de kaarten lang op zak. Prettig voor de jongens die deze verdienden, maar deze zaterdag in ons nadeel,” aldus Jansens.

Na deze momenten wederom een discutabel moment toen de doorgebroken Erbek in de zestien onderuit werd gehaald. In de ogen van de leidsman geen strafschop! Erbek wilde zijn verhaal halen door even later verwoestend uit te halen. De paal was nu de sta in de weg. Ook Robin de man had deze middag het geluk niet aan zijn zijde. Ondertussen was de thuisploeg gevaarlijk in de spelhervattingen. Tom van Strien reageerde prima op een afstandsschot. Op slag van rust een vrije trap van Nick Smans waarop de Heukelum doelman niet goed reageerde, waardoor Dongen verdiend op 0-1 kwam.

De thuisploeg begon goed aan de tweede helft. Vanuit een vrije trap, waarbij Dongen niet geheel vrijuit ging, werd in eerste instantie de bal weggewerkt. De prima terug ingebrachte bal werd hierna binnengekopt, 1-1. Dongen ging op zoek naar de 1-2. Heukelum was gevaarlijk in de omschakelmomenten. Sem Uitenbogaard, Burak Erbek, Timo van de Schans en Bas Jansens waren dichtbij een treffer. Helaas voor Dongen niet voldoende om de volle winst mee naar
huis te nemen. “Petje af voor de jongens. In het verleden lieten wij de kopjes hangen en werden wij afgetroefd. Ditmaal hielden de jongens stand,” prees na afloop teambegeleider Leo Logtenberg zijn team.

“Komende twee wedstrijden zijn van belang. Wij gaan voor een goed resultaat en gaan zien of het voldoende is,” waren de slotwoorden van Lars Jansens. Komende zaterdag 18 mei is het druk op sportpark De Biezen. Om 14.30 uur is Sparta ’30 de volgende tegenstander van Dongen zaterdag. De afsluitende wedstrijd, en mogelijk de beslissende voor het kampioenschap, is 25 mei uit naar Altena.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen