DVVC stunt en bezorgt koploper FC Engelen de eerste nederlaag.

DVVC stond afgelopen zondag voor een zware opgave. De trotse koploper FC Engelen kwam op bezoek met de intentie om weer 3 punten aan het opgebouwde totaal toe te voegen. Lange tijd zag het er inderdaad naar uit dat dit zou gaan lukken echter men verkeek zich op de onverzettelijkheid en veerkracht van DVVC en zelfs een gelijkspel werd de ploeg uit Engelen niet meer gegund. DVVC sloeg in de blessuretijd onverbiddelijk toe en hield alle punten in Dongen, uitslag 3-2.

In het eerste kwartier was er van krachtsverschil nog nauwelijks sprake maar gaande de eerste helft nam FC Engelen duidelijk het initiatief met vooralsnog geen kansen. Dit veranderde echter in de 26e minuut toen FC Engelen na langdurig combinatievoetbal over vele schijven plotseling de opening in de verdediging wist te vinden. Keeper Ersin Unal was kansloos op de inzet van Whalid Johri: 0-1. In dezelfde minuut kwam DVVC bijna op gelijke hoogte via een mooi opgezette aanval via Remco Kroese. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Neset Olmez die hard uithaalde maar zag zijn schot gestopt worden door de doelverdediger van FC Engelen. Hierna was het gedaan met de aanvallende aspiraties van de thuisploeg en niets leek een grotere voorsprong voor de bezoekers in de weg te staan. Mede dankzij een fantastisch keepende Ersin Unal liep DVVC geen verdere schade op en kwam het in de blessuretijd van de eerste helft zelfs langszij. Een fout van aanvoerder Roel Meens werd genadeloos afgestraft door de attente Maikel van Bragt die feilloos DVVC op gelijke hoogte bracht. Vanaf de aftrap slaagde FC Engelen er echter via Yasin Uluman in om direct de voordelige marge van 1 doelpunt op het scorebord te krijgen: 1-2

De eerste minuten van de tweede helft leek op een vervolg van de overmacht van FC Engelen in de eerste helft. Wellicht dat gemakzucht en onderschatting de bezoekers parten gingen spelen. Feit was wel dat DVVC zich vastbeet in de tegenstander en steeds meer greep kreeg op het spel. DVVC begon kansen te creëren en de onvermoeibaar spelende Koen Swanen zette in de 57e minuut strak voor waar de voor Remco Kroese ingevallen Fatih Kaya helaas deze kans niet kon verzilveren. Een tijdje later lag de weer energiek spelende Dennis Kras aan de basis van de volgende kans. Ditmaal was Neset Olmez ongelukkig in het afmaken van deze mogelijkheid. Ook FC Engelen kreeg nog diverse mogelijkheden maar altijd stond daar weer de zeer betrouwbare Ersin Unal als onneembare vesting, heersend over heel het strafschopgebied. Elf minuten voor tijd bekroonde de ingevallen Luke van der Burg een flitsende aanval van DVVC met de prachtige gelijkmaker: 2-2.

Saillant detail is dat Luke vanaf dit seizoen jeugdtrainer is bij FC Engelen! Het thuispubliek was opgetogen over de gelijkmaker en hoopte vurig dat het ene puntje over de streep getrokken kon worden. Nadat Geert Jacobs vlak voor tijd net overschoot en kort daarop FC Engelen vanuit een corner de bal rakelings langs de voor DVVC goede kant van de paal had zien gaan werd Geert Jacobs alsnog matchwinner. In de blessuretijd werd hij door Maikel van Bragt perfect gelanceerd en maakte het koel af: 3-2. Een niet meer verwachte overwinning van DVVC op deze sterke tegenstander. Door dit resultaat bevindt de ploeg van coach Johan Dijkstra en leider Geert Schatorjé zich op een mooie positie in de middenmoot.
Om die positie te verdedigen zal komende zondag 16 oktober Blauw Wit ’81 punten afhandig gemaakt moeten worden. In deze traditionele derby zal DVVC om 14.30 uur aantreden op sportpark De Moer. Ook volgens traditie zal na afloop van de wedstrijd een broederlijk feestje gebouwd worden.