Zakelijke overwinning VV Dongen

Foto: Jeffrey Oomens

Dat VV Dongen klom naar de vierde plaats op de ranglijst was een pleister op de wonde na de 1-0 zege op het beloftenteam van Achilles’29. De gesprekken gingen meer over de grote ziekenboeg, want naast Luuk Hultermans (vermeende hielspoor), Floris Wouters (meniscus) en Mitchel van der Stappen (kruisband) meldden zich ook Jaap van der Waarden (schouder) en Tom Kolkert (bovenbeenspier) bij de medische staf. Jong Achilles ‘29 was een maatje te klein voor VV Dongen en mocht uiteindelijk gelukkig zijn dat het niet werd overlopen door een oppermachtig VV Dongen.

De wedstrijd tegen Jong Achilles ’29 had binnen een half uur beslecht kunnen worden als VV Dongen wat minder onrustig met de geboden kansen had omgegaan. De druk van VV Dongen op de jeugdige verdediging van Achilles was zo heftig dat zelfs de neutrale toeschouwer met gevoelens van medelijden het schouwspel aanzag. VV Dongen beloonde de dadendrang in de 8e minuut toen er na een corner vanaf de rechterkant de bal door Remon Koenen in het centrun van de verdediging van Achilles met het hoofd verlengd werd. Op hetzelfde moment maakte Tom Waltman een omtrekkende loopbeweging langs de defensie van Achilles en zette zichzelf in scoringspositie. De in Utrecht studerende middenvelder scoorde beheerst en maakte zijn tweede doelpunt van de competitie in deze eenzijdige partij en werd tevens de Matchwinnaar.

Daarvoor waren er al diverse kansen geweest voor het team van Timmers. Telkens weer was keeper van Beers een sta-in-de-weg of werd er niet goed gemikt. VV Dongen was door haar dominante spel al bijna verzekerd van de overwinning. De domper kwam in de 22e minuut. Jaap van der Waarden (de man in vorm) werd in de sandwich genomen door twee spelers van Achilles en kwam verkeerd terecht. Zijn onwillige schouder werd door de actie en val zwaar getroffen waardoor de allrounder het veld moest verlaten. Tijdens de warming-up moest spits Tom Kolkert ook al afhaken toen hij bij het laatste onderdeel van de opwarmsessie een spierblessure aan het bovenbeen opliep. De niet geheel fitte Jorik Mijnhijmer moest daarom van meet af aan zijn opwachting maken en rechtsbuiten Remon Koenen speelde derhalve noodgedwongen in de punt van de aanval.

“Gelukkig zie je dat we het nog goed kunnen opvangen.” De reactie van trainer Timmers was nuchter op de vraag of hij zich geen zorgen maakt over de tsunami aan blessures. “We moeten even kijken wat de specialisten zeggen en we moeten ook weer niet meteen bij de pakken gaan neerzitten. Als je kijkt wat we achter de hand hebben en als je ziet dat Daan Poelmans een uitstekende beurt maakt mogen we blij zijn dat we zo’n grote groep hebben die niet veel voor elkaar onder doet.”

VV Dongen speelde een erg sterk half uur, maar na het uitvallen van van der Waarden leek het of de spirit uit het team was verdwenen. De passing werd slordiger en het tempo kwam op een lager pitje te liggen. Achilles ’29 zette daar weinig tegenover en was onmachtig om het VV Dongen moeilijk te maken. Pas in de 53e minuut meldden de aanvallers uit Groesbeek zich voor de eerste keer bij het doel van de werkeloze keeper Zielschot.

Door de kleine marge hield VV Dongen Achilles in leven en trainer Dennis Krijgsman van Achilles probeerde zijn team aan te sporen om de frontlinie te zoeken. Het bleef uiteindelijk bij een aantal wanhoopspogingen die voor hetzelfde geld erin hadden kunnen gaan. VV Dongen kon eigelijk alleen maar verliezen van zichzelf. Zij zochten gaatjes in de verdediging van Achilles en dat leverde zowaar een aantal grote kansen op. De 2-0 werd niet gescoord, ook niet bij opgelegde kansen na corners of counters. Vele malen waren er scrimmages voor het doel van van Beers maar telkens werd het net niet getroffen.

Na 93 minuten floot de uitstekende leidsman Witlox af en konden er weer drie punten voor VV Dongen worden bijgeschreven. Daarmee schuiven de Kanaries op naar de vierde plaats van het klassement en doet het goede zaken, de vraag alleen nu is: “Houden ze dit vol?”

Aanstaande zondag 16 oktober blijft VV Dongen in Noord-Brabant en speelt het in Rosmalen tegen OJC. Aanvang is 14.00 uur

Door Frank van Heteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen