VV Dongen VR1 toont twee gezichten

Afgelopen zondag stond de return tegen AGE uit Rotterdam op het programma. De uitwedstrijd was met 0-3 gewonnen, maar zouden de dames ook de thuiswedstrijd in winst kunnen omzetten? De wedstrijd begon rommelig, met twee ploegen die veel balverlies leden.

In de 9e minuut was het Manon van Baardwijk die in een aanval de bal wilde voorzetten. De bal kwam via de voet van de tegenstander met een boog voor de voeten van Rebecca Bliekendaal, die vernietigend uithaalde 1-0. VV Dongen was de betere ploeg, maar wist de bal niet in de goal van AGE te krijgen. Goed doorzetten van Samara Couwenberg leverde bijna een doelpunt op, maar het schot was op de paal. Uit een corner van Rebecca wist Betty Siemons in de 24e minuut de bal tegendraads in het doel te koppen: 2-0.

Twee minuten later werd een uittrap van keepster Sylvana Bliekendaal doorgekopt door Rebecca en belandde bij Manon. Zij ging alleen op de keepster af en schoot heel beheerst de bal langs de doelvrouw tegen de touwen 3-0. Na de rust ontstond een geheel andere wedstrijd. VV Dongen Vr1 probeerde nog wel van alles, maar de scherpte ontbrak volledig. Iris Peijnenburg schoot nog op de paal, maar AGE kwam steeds meer in de wedstrijd. Goed combinatievoetbal (over 6 schijven) leverde AGE de eerste echte kans op, maar de paal verhinderde het doelpunt. VV Dongen wist nog wel uit te lopen naar 4-0 door een doelpunt van Rebecca, na een assist van Betty.

Drie minuten later werd een vrije trap bij de achterlijn door de keepster niet goed verwerkt, waardoor het 4-1 werd. Beide ploegen wisten in deze rommelige tweede helft niet meer te scoren. VV Dongen Vr1 blijft door deze overwinning een goede uitgangspositie houden op een van de hoogste plaatsen in de competitie. Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen de hekkensluiter Vivoo op het programma in Huijbergen, waarna de winterstop de competitie tot 14 februari 2016 stillegt.