DVVC wint nipt met 0-1 bij OVV ’67

De traditie dat OVV ’67 voor DVVC altijd moeilijk te bespelen is werd afgelopen zondag in Oosteind voortgezet. Na een ongemeen spannende partij trok DVVC uiteindelijk met een nipte 0-1 overwinning aan het langste eind. Man of the match aan DVVC-zijde was zonder twijfel doelman Jan-Willem Siemons die met een aantal fantastische reddingen voorkwam dat OVV ’67 tot scoren kwam.

DVVC begon aardig aan de wedstrijd zonder overigens gevaarlijk te worden in deze beginfase. Tussen de7e en 15e minuut was het OVV ’67 dat tot drie maal toe riante mogelijkheden kreeg om de scoren te openen. Telkens was doelman Jan-Willem Siemons zeer alert en voorkwam met fantastische reddingen dat DVVC schade opliep. Na 21 minuten was het Remco Kroese die al slalommend in het zestienmeter gebied de achterlijn haalde. Koen Swanen was attent mee op gekomen en kreeg de bal precies op maat aangespeeld door Remco. Zonder aarzelen haalde Koen uit en zette de groenwitten hiermee op voorsprong: 0-1.
Een minuut later was het bijna gelijk doch Jan-Willem Siemons tikte een door de wind gedragen bal over zijn doel. Kort voor de pauze zeilde een als voorzet bedoelde bal van Maikel van Bragt rakelings langs de voor DVVC verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft was OVV ’67 slechts éénmaal echt gevaarlijk maar ook nu stond Jan-Willem Siemons met een prachtige redding een doelpunt van de thuisploeg in de weg. DVVC kreeg meerdere mogelijkheden maar ook die werden niet omgezet in doelpunten. Pal na rust kopte Remco Kroese de bal over de keeper van de thuisploeg maar een verdediger kon op de doellijn nog redding brengen. Halverwege de tweede helft kopte Maikel van Bragt nog een voorzet van Remco Kroese naast en lepelde de verder onzichtbare Fatih Kaya de bal geheel vrijstaand voor de keeper over het doel. Kort hierna een mooie combinatie tussen aanvoerder Remco Kroese en Koen Swanen. Koen haalde goed uit echter via een verdediger ging de bal rakelings naast. In de slotfase van de wedstrijd leek DVVC de wedstrijd in de stevig invallende duisternis alsnog definitief te beslissen. Eerst schoot Remco Kroese hard over het doel en in de blessuretijd werd een fantastisch genomen vrije trap van laatste man Ron Heijmans op een even fantastische wijze gered door de doelman van OVV’67.

Al met al een verdiende overwinning voor DVVC dat door deze zege de ranglijst blijft aanvoeren. Komende zondag 13 december a.s. komt PCP uit Breda op bezoek. Deze ploeg won de afgelopen twee wedstrijden en mag zeker niet onderschat worden. Voor DVVC is dit de laatste wedstrijd voor de winterpauze.
De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Dongekant en vangt aan om 14.30 uur.
Hopelijk komen veel toeschouwers DVVC aanmoedigen.