Voorbeschouwing TSVV Merlijn – Olympia’60

Foto:

Aanstaande zaterdag gaat Olympia’60 op bezoek bij de Tilburgse studenten van Merlijn. Merlijn is ieder jaar weer een onvoorspelbare tegenstander omdat het elftal louter bestaat uit spelers die “actief” studeren en je nooit weet wie er nu weer wel of niet is afgestudeerd en binnen de lijnen komt.

Het lijkt er wel op dat topscorer Mark Grotenhuis niet de slimste is van het stel gezien zijn jarenlange aanwezigheid in het eerste elftal. Merlijn blijft een lastige tegenstander op eigen terrein, mede door de slechte kwaliteit van het kunstgrasveld waar de studenten voordeel uit halen gezien ze er altijd op spelen. Vorig seizoen won Olympia’60 beide ontmoetingen, op Crispijn met 2-0 en in Tilburg boog Olympia een 3-0 achterstand om in een 3-4 overwinning.

De studenten bezetten momenteel een keurige 6e plaats met 15 punten uit 10 wedstrijden. Het lijkt erop dat Merlijn in een flow verkeerd gezien de 10 punten die ze uit de laatste 4 wedstrijden wisten te slepen. Daaronder zat ook een ruime overwinning op Oosterhout dus de koploper is gewaarschuwd. Toch zal Olympia’60 niet onder de indruk zijn en weer uitgaan van eigen kracht. Olympia weet wat het kan en zal dan ook met uitzicht op de komende 2 krakers tegen Boeimeer (thuis) en Seolto (uit) geen fouten willen maken in Tilburg.

Trainer Arne Koeman zal zaterdag sowieso nog niet kunnen beschikken over linkerflank verdediger Mike Boudewijns en reservekeeper Robin Oomens in verband met blessures en het meespelen van middenvelder Kjeld Huveneers en rechterflank verdediger Tim Antheunisse hangt aan een zijden draadje door slepende blessures die uiteindelijk hun parten zijn gaan spelen.

De donderdagtraining zal meer uitsluitsel moeten geven maar waar sommigen wankelen staan anderen weer klaar om zich te kunnen bewijzen dus hoe je ook wend of keert, Olympia zal goed beslagen het veld betreden in Tilburg-noord.

Hopelijk vinden alle vaste supporters hun weg weer naar Tilburg waar de wedstrijd zal aanvangen op sportpark “Merlinello” om 14.30 uur en onder leiding zal staan van de heer J. Hupkes.

Tot zaterdag!

door: Patrick P.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen