Wegwijzer wint schooldammen nipt voor Achterberg

Foto:

Maar liefst 86 kinderen van groep 2 t/m groep 8 hebben woensdagmiddag deelgenomen aan het schooldamtoernooi in de Salamander. Vooral de Wegwijzer in ’s-Gravenmoer was heel sterk vertegenwoordigd met maar liefst 10 in het blauw gehulde teams.

Gedurende de middag ontspon zich in de verschillende categorieën een spannende strijd. Uiteindelijk bleek één deelnemer alle wedstrijden te hebben gewonnen, en dat was Mirte Verheijen, die vorige week nog aan het wereldkampioenschap had deelgenomen en dat nu ook waar maakte. Achter haar woedde een hevige strijd. Joey Welling van Achterberg werd tweede met slechts één remise en vijf overwinningen. Een aantal kinderen had 10 punten, en daarvan had Kasper Barentsen de zwaarste tegenstanders gehad en kreeg hij de derde prijs.

Bij de welpen en de benjamins ging de titel naar de broers Casper en Yuri Derks van de Heilig Hartschool. Cas van Alphen van Biezenkring en Sophie Barentsen van Achterberg kregen ook een medaille bij de welpen en Remco van Oosterbosch van Noorderpoort en Max van Seters van de Wegwijzer completeerden het podium bij de welpen.

schooldammen2
Bij de teams ging het in alle categorieën tussen de Wegwijzer en Achterberg. Uiteindelijk bleek in alle gevallen de Wegwijzer net het sterkst, waarbij evenveel punten waren behaald maar de tegenstand iets meer was geweest. Heilig Hart was derde bij de pupillen met twee punten achterstand, ruim voor J.J.Anspach. Bij de welpen was Noorderpoort een goede derde, net voor een tweede team van de Wegwijzer.

De eerste vier teams mogen naar het Brabants kampioenschap op 21 februari. De beste 10 Benjamins zijn uitgenodigd voor het kampioenschap van Brabant op 29 november in Dongen. Ook hebben de leden van de damclub Rompa Leder/D.A.M. die de organisatie hadden 10 talenten gescout en uitgenodigd voor gratis damlessen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen