Clinic voor E1 en EM1 DVVC

Foto:

Aan het einde van een voetbalseizoen zijn er altijd de nodige toernooitjes af te werken. Voor E1 en EM1 van DVVC was dat afgelopen zaterdag 16mei echter niet het geval. Dat zou zomaar de 1e voetballoze zaterdag hebben kunnen worden. Daar waren de voetbalgekke kids én hun trainers en coaches het echter niet mee eens. Koppen bij elkaar gestoken en het resultaat: Een heuse Voetbalparty Clinic.

Slecht weer – Goede moed
De 17 jongens en meisjes kregen om te beginnen een techniek-warming up en conditietraining. Was het nog steeds leuk? Jawel! Zeker toen er naast het alom bekende stropdas schieten ook een nieuw voetbalspel werd geïntroduceerd: Voetbaltennis. Dat viel niet altijd mee, maar grappig is het wel. Serieuzer werd gekeken naar de snelheid van iemands schot. En dat gaat dus best hard! Harder dan een auto in de bebouwde kom en de trainers die het ook niet konden laten om te laten zien wat zij in huis hadden schoten bijna net zo hard als de toegestane maximum snelheid om sommige snelwegen.

clinic2

Het schot met de hoogste snelheid kwam van Finn en was maar liefst 74, voorwaar een mooie prestatie. Een van de trainers kwam tot 94, ook niet te versmaden. En als er dan geen toernooi is voor de E-teams dan organiseer je dat zelf (of nou ja de clinic gevers). Een minitoernooi met als winnaar Feyenoord sloot de clinic af. Na 2uur in de regen zonder een enkele wanklank van de kids was er voor alle spelers en speelsters een oorkonde met daarop de snelheid van hun schot. Voor het winnende team was er ook een medaille.
Op zaterdag 23 mei zijn veel kinderen aanwezig voor de gezamenlijk seizoensafsluiting en op 30 mei is er dan toch een toernooi voor ze en wel ‘thuis’ bij DVVC.

Bedankt allemaal voor de gezellige middag en tot de volgende keer.

clinic1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen