CDA wil Dongen op de kaart tijdens EK Vrouwenvoetbal

Foto:

Het zou heel mooi zijn als Dongen extra in the picture wordt gezet tijdens het EK Vrouwenvoetbal in 2017. Op initiatief van het CDA gaat de gemeenteraad komende donderdag praten over de mogelijkheden daarvoor.

CDA-raadslid Rob Huijben (foto onder) diende donderdag tijdens de raadsvergadering een motie in, waarin hij het College opdracht gaf om te onderzoeken hoe Dongen een economisch en toeristisch graantje mee kan pikken van dit evenement. ‘Breda en Tilburg zijn kandidaat-steden voor het EK Vrouwenvoetbal en Dongen ligt ideaal tussen deze twee steden. Die hebben van de provincie geld gekregen om de regio op de kaart te zetten tijdens dit evenement. Het zou mooi zijn als Dongen zich dan kan profileren met bijvoorbeeld een side-event’, zo betoogde Huijben enthousiast.

robhuijben1

De overige raadsfracties vonden het wel een sympathiek idee, maar wilden graag wat meer tijd en informatie voordat ze met de motie akkoord gingen. ‘Het is best wel sympathiek, maar wij willen graag eerst overleg voeren met de wethouder. Ik stel daarom voor de motie volgende week te bespreken, zodat wij ons ook wat beter kunnen voorbereiden’, zo opperde René Jansen van de Volkspartij Dongen. Huijben vond dat een prima idee. Wordt dus vervolgd.

door: Bernadette Klerx

Reacties