Wel de complimenten maar niet de punten voor ONI

Het is om gek van te worden, alle ploegen die ONI inmiddels getroffen hebben, op Heukelum en Sleeuwijk na, hebben na afloop van hun wedstrijd tegen ONI de mond vol van het ongeloof dat ONI op de laatste plaats bivakkeert. Ook deze middag was het weer op de verkeerde manier prijs voor ONI. Unitas, de ploeg die geschetst word als de best spelende ploeg in 3D had de grootste moeite om zich een fel verzettend ONI van het lijf tehouden, en mocht de handen dicht knijpen dat de punten mee konden naar Gorichem.

Trainer van Gils van Unitas pakte het alles samen met een een diepe zucht en de woorden; tis werkelijk onvoorstelbaar dat jullie op de plaats staan waar je nu staat.! Tja het is leuk, of toch niet om te horen, maar met mooie woorden behaal je geen lijfsbehoud, nee met strijd passie en beleving moet het haalbaar zijn. Deze laatste strijdkreten waren zaterdagmiddag zeer wel aanwezig en ONI schotelde de toch weer vele aanwezige een leuke eerste helft en een hectische met leuk voetbal 2e helft voor. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er genoten van een heerlijke wedstrijd lunch welke werd aangeboden door EETCAFE DE TAP, beheerders Els en Gerrit Faro zorgden ervoor dat het de mannen aan niets ontbrak en hoopte met deze spontaan aangeboden lunch dat de punten in s’Gravenmoer bleven.
Helaas werd dit niet de waarheid, maar hebben de spelers wel genoten van een overheerlijke maaltijd, waarvoor DANK.!
Zoals beschreven werd de eerste helft een leuke onderhoudende helft, beide teams begonnen afwachtend en werd het beetje bij beetje ONI wat steeds meer de bovenliggende partij werd. Unitas kreeg welgeteld één klein kansje, daarin tegen kreeg ONI er 2 hele grote. De meest verbazende kans was voor Jelle Horsten weggelegd in de 33e minuut, uit een prima aanval kreeg hij de bal op een kleine 9 meter van het doel aangespeeld, met alleen de doelman van Unitas nog voor hem, maar op één of andere vreemde manier kreeg Jelle de bal niet in het doel maar krijg hij hem tegen het eigen gezicht, ook de rebound van Elroy Vereggen trof geen doel daar hij buitenspel stond.
ONI hield Unitas steeds goed onder druk en kreeg zo gezegd de beste kansen en of mogelijkheden. Ook een vrije trap van A junior Raymond Timmermans had een beter lot verdiend dan de lat boven een grabbelende doelman in de 40e minuut. Het waren de eerste voor tekenen voor een heerlijke hectische maar leuke pot voetbal in het 2e bedrijf ondanks het negatieve eind resultaat.
Beide teams kregen legio aan kansen en Unitas was de eerste die aan de ONI deur klopte, gelukkig stond doelman Jeroen vd Hoven een treffer direct na rust niet toe daar hij bekwaam redde met zijn uitschuifbare benen. ONI was even de onderliggende partij de eerste 10 minuten na rust, maar knokte zich weer terug in de wedstrijd. Net op het moment dat een ONI treffer in de lucht hing sloeg het noodlot toe, een schermutseling in het doelgebied werd beoordeeld als een overtreding en leidsman Kant legde de bal op de stip en boosdoener Raymond Damen kreeg ook nog een geel kaartje voor gehouden..
De beste man aan Unitas zijde zette zich achter de bal en schoot met enig fortuin toch raak, ondanks dat de ONI doelman er met zijn vingers nog aan zat, maar de bal niet ver genoeg kon wegdrukken.
Dit was het sein voor ONI om nog een tandje bij te schakelen, en dat deed het ook.
Vol overgave ging men de strijd aan en langzaam maar zeker kreeg ONI het  Unitas doel weer in het vizier. In de 66e minuut kreeg ONI een unieke kans om langszij te komen, de goed ingevallen Maikel Jolie werd binnen de zestien ook onreglementair gestopt en ook hier ging de bal op de stip. De goed op dreef zijnde Elroy Vereggen nam zijn verantwoordelijkheid en zette zich achter de bal, maar tot afgrijzen van hem zelf en alles en iedereen raakt hij de bal helemaal verkeerd en werd de pingel een slap rollertje die een gemakkelijke prooi werd voor de Unitas doelman. Daar gaan we weer was de gedachte aan de zijlijn, we maken hem wederom niet. Gelukkig dacht Jori Broeders hier toch even iets anders over, hij was het die in de 80e minuut met een enorme knal van een meter of 20 de doelman kansloos liet en alles en iedereen in vuur en vlam zette. Even hiervoor had Elroy Vereggen wederom het aluminium geraakt met een kopbal en kwam de bal via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Zou het ONI dan toch gegeven zijn om een punt over te houden aan de tomeloze inzet? het antwoord was helaas weer nee.
In de 88e minuut viel het doek voor ONI definitief, een hoge bal werd niet goed verwerkt binnen de 5 meter voor de ONI doelman en viel pardoes voor een voet met een rode sok, dank u wel zei deze en trapte doodleuk de 1-2 binnen voor Unitas. Nog was ONI niet uitgeraasd al kwam de tik heel hard aan, men probeerde het toch weer en kreeg nog de mogelijkheden maar zoals zo vaak kon ONI de onnodig op gelopen schade niet meer repareren en moest men het doen met de complimenten voor de voetbal opvatting.
Nu word het zaak dat ONI de mouwen tot onder de oksels oprolt en de eerst volgende tegenstander Good Luck op een nederlaag trakteert. ONI moet winnen in Raamsdonksveer om zodoende de tegenstander van een week later Zuilichem in het vizier te houden.
De tijd van mogelijke bonus punten tegen de kampioenskandidaten is voorbij, ONI MOET VOL AAN DE BAK VOOR 3 PUNTEN tegen de concurentie in het gevecht tegen degradatie.
GEEN GEMOR, GEEN EXCUSES MEER, MET HET MES TUSSEN DE TANDEN MOET ONI DE STRIJD AAN NU, WINST IS HET ENIGSTE WAT TELT Liever drie punten met bagger voetbal dan een dozijn complimenten voor het goed spel en niets hebben, GOODLUCK u bent gewaarschuwd.!