Van Gils Sport neemt prijzen mee naar huis

Foto:

2 maart j.l. werd er in Utrecht een puntencompetitie Nunchaku-do georganiseerd. De fanatieke van Gils Sport nunchaku-ka’s lieten zien dat ze ook met carnaval op de mat te vinden zijn.In de ochtend waren de kleinste nunchaku-ka’s aan de buurt. Daniël van Dongen en Rens Scheepers mochten de mat betreden  bij het onderdeel kumite. 

  Daniël die de laatste tijd enig prijs in de wacht weet te slepen, liet zien dat hij vandaag weer goed in vorm was. Hij trok met gemak de eerste plek naar zich toe bij de -1.45 mtr.
Rens Scheepers stond ook zijn mannetje. En liet zijn dat ook hij veel progressie maakt. Hij draaide mooie partijen. Op het nippertje moest hij de eerste podium plaats af staan. Hij mag terug kijken op een mooie dag met een 2e plaatst op zak bij de -1.55mtr.
Tussen de middag was het tijd voor de kata. Er waren verassend veel inschrijving, vooral in de junioren poule. In deze poule zaten Erik Meeuwissen, Rens Scheepers en Daniël van Dongen. Rens en Daniël stonden hun mannetje en liepen hun kata vol overtuiging. Ze moesten enkel hun sterkere erkennen. Erik wist vriend en vijand te verrassen en liep een mooie kata. Dit werd beloond met een mooie 2e podium plaats.
’s Middags waren het Mike van Eijnatten en Erik Meeuwissen die de mat mochten betreden voor kumite. Beide zaten ze in de grootste en zwaarste poule die er deze dag was. Mike leek erg op dreef. En dat terwijl hij vanwege studie een tijdje weg is geweest bij het Nunchaku-do. Ook Erik stond goed zijn mannetje. Beide hebben ze goede partijen gedraaid en veel bijgeleerd. Helaas geen podium plaats voor beiden. Al mogen ze terug kijken naar een zeer leerzaam en geslaagde dag.