Van der Kolk Liberty dames 1 maakt comeback

Na twee weken zonder competitiewedstrijd mochten de dames van Van der Kolk Liberty dames 1 het veld weer in, deze keer tegen Shot dames 1.

De eerste paar minuten van de wedstrijd wist Van der Kolk Liberty dames 1 goed weerstand te bieden tegen Shot. Helaas was het wel Shot dat het eerste goal wist te maken en de voorsprong pakte. Van der Kolk Liberty dames 1 speelde slordig en verloor veel duels, ook werd de bal vaak ingeleverd bij de tegenstander. Hierdoor kon Shot een aantal kansen creëren, wat resulteerde in een tweede goal. Van der Kolk Liberty dames 1 keek tegen een 0-2 achterstand aan en moest in de tweede helft flink aan de bak om dit recht te trekken.

In de tweede helft werden er wat aanpassingen gedaan in de opstelling om de druk op de verdediging van Shot op te voeren. Dit lukte aardig en resulteerde in de aansluitingstreffer, deze kwam op naam van Kim Verburgh. In de tweede helft vertoonde Van der Kolk Liberty dames 1 beter spel en de dames hadden weer vat op de wedstrijd. Er bleef druk gezet worden op Shot en een aantal minuten voor tijd werd er besloten om met een vliegende keep te gaan spelen, wat achteraf een goede beslissing leek te zijn, want in die periode viel de gelijkmaker. Ook deze kwam op naam van Kim Verburgh. Meteen na haar goal werd keepster Senna-Joy Brons er weer in gezet en moesten er nog een paar minuten gestreden worden om de winnende treffer te maken, maar het achterin ook dicht te zetten om het eventuele gelijk spel niet uit handen te geven.

Het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd klonk en Van der Kolk Liberty dames 1 wist na een goede comeback in de tweede helft een puntje in Dongen te houden.

Op naar de volgende punten volgende week om 12.45 in Gemert.