VV Dongen op koers met Oss ’20 om kampioenschap

“Wel lekker als je na rust jouw vijf wissels ineens in kunt brengen,” lacht teammanager Leo Logtenberg na afloop in de kantine van VV Dongen. Zijn ploeg had weer eens een dag waarin goed gevoetbald werd, waardoor ook veel kansen weren gecreëerd. Bij rust stond het al 1-5. Vandaar dat trainer Lars Jansens de bank liet meegenieten in het veld.

Door: Piet Scheepers

Het team van trainer-coach Lars Jansens was gebrand op revanche. De thuiswedstrijd tegen Zwaluwe, de huidige nummer 3, eindigde in een teleurstellend gelijkspel. Ook het gelijke spel, de vorige thuiswedstrijd tegen laagvlieger GVV ’63, moest snel worden weggepoetst. Toen liet de ploeg bij eventuele winst de koppositie liggen. Nu staat Dongen 1 punt achter de koploper Oss ’20. Jansens beschikte deze zaterdag over een fitte ploeg, met uitzondering van de van een blessure herstellende Maarten Waltman. De basis elf was dus een zeer sterk geheel met op de bank een aantal gemotiveerde spelers om in te vallen.

Dongen begon scherp aan deze belangrijke wedstrijd. Binnen vijf minuten was het al 0-1 door Bas Jansens. Zijn schot werd van richting veranderd waardoor Zwaluwe doelman Wesley Dekkers kansloos was. Het was aan geklungel in de Dongen achterhoede te danken dat de thuisploeg weer naast Dongen mocht komen. En even mocht Zwaluwe genieten van deze gelijke stand. Want kort hierna was het verdediger Niels Dingemans die vanuit een hoekschop Dongen weer op 1-2 zette. En toen ging het snel. Het eerste doelpunt van Burak Erbek zorgde voor de 1-3. Dongen zette hoog druk en strafte zo een fout af en ging gestaag door. Robin de Man werd in de zestien onjuist aangepakt waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. De Man zorgde zelf voor de 1-4. Ook hij lag aan de basis van de 1-5 door hoog druk te zetten, de bal te veroveren waarna een voorzet op maat richting Burak Erbek volgde, die vervolgens de 1-5 binnentikte.

De tweede helft een iets gematigd Dongen. Weer was het Robin de Man die goed stoorde en zijn aanvalsdrift beloond zag door de 1 op 1 situatie in zijn voordeel af te ronden naar 1-6. Dongen maakte hiermee duidelijk dat een miraculeuze comeback voor Zwaluwe niet mogelijk was. Jansens voerde hierna een vijftal wissels door, waardoor ook het evenwicht in de wedstrijd veranderde. Door wat druk op Dongen uit te oefenen kon Timo Merks zijn tweede treffer voor Zwaluwe aantekenen. Het slotstuk van deze middag was voor Burak Erbek die zijn derde doelpunt kon scoren en zo de eindstand op 2-7 zette.

Dongen gaat dus samen met Oss ‘20 uitmaken wie zich kampioen mag gaan noemen. Komende zaterdag om 15.00 uur op sportpark De Biezen komt buurman DESK op bezoek. Dongen verloor in Kaatsheuvel kansloos met 5-0. De ploeg uit Kaatsheuvel staat op de vijfde plaats met 28 punten.