Stefan Aarden kampioen 1e klasse PK Bandstoten

v.l.n.r. Leo Peeters, Jan, Leo Loonen , Tonny en kampioen Stefan
v.l.n.r. Leo Peeters, Jan, Leo Loonen , Tonny en kampioen Stefan
Foto:

Dit jaar vindt voor de 48e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.

In het toernooi spelen in totaal 73 biljarters, die zijn onderverdeeld in 5 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 5 kampioenen op vrijdag 12 en zaterdag 13 april om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 1e klasse. Alle deelnemers moesten 35 caramboles behalen. Na voorwedstrijden in 2 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale.

Onder prima arbitrage van Saskia van der Sanden, Jan Embrechts en Just Zonneveld speelden teamgenoten Leo Peeters en Jan Timmermans, van b.v. de kras, de 1e partij tegen elkaar, in 24 beurten werden de punten broederlijk verdeeld. Tonny Kokx van b.v. ennog 5 en Stefan Aarden, van b.v. de valk speelden de volgende wedstrijd, in 20 beurten was Stefan aan de meet. Leo Loonen, van b.v. het vaartje, kwam voor de eerste keer aan tafel tegen Leo Peeters in een spannende partij wist Leo Loonen met 1 carambole verschil te winnen in 20 beurten. Jan pakte hierna zijn 1e winst door Tonny in 19 beurten te verslaan. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Leo Loonen en Stefan, in 26 beurten pakte Stefan zijn 2e winst. Na dag 1 Stefan aan de leiding met 4 punten, Jan volgde met 3 punten op de 2e plaats. Leo Loonen had 2 punten, Leo Peeters 1 punt en Tonny Kokx stond nog op 0.

Op dag 2 was de arbitrage in de kundige handen van Jos Rutters en Theo in ‘t Groen. In de 1e wedstrijd pakte Tonny zijn eerste winst in 23 beurten tegen Leo Peeters. Leo Loonen pakte hierna zijn 2e winst partij in 21 beurten tegen Jan. Leo Peeters bezorgde Stefan zijn eerste nederlaag in 18 beurten. Tonny won ook zijn 2e partij op deze middag tegen Leo Loonen in 18 beurten. Hierdoor waren er nog 2 kanshebbers over voor de titel, Stefan had 4 punten en Jan 3 punten beiden speelden de laatste wedstrijd tegen elkaar. Bij winst of remise was Stefan kampioen, mocht Jan winnen dan pakte hij de titel. In een spannende strijd hoorde Jan van de arbiter en nog 1 maar miste, Stefan maakte met een serie van 4 de partij uit en werd daarmee kampioen, proficiat. Ook de nastoot werd gemist door Jan waardoor hij eindigde op plaats 5.

Door dit kampioenschap is Stefan ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 5 kampioenen, Jos Rutters in de 2e klasse, Mari Loonen in de 3e klasse, Arnold Willemsen in de 4e klasse en Geert Trommelen in de 5e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst. Stefan is wegens vakantie verhinderd waardoor Tonny Kokx zijn plaats inneemt.

Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers. Komend weekend vindt de superfinale plaats tussen de 5 kampioenen en wordt daarmee het toernooi voor dit seizoen afgesloten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen