VV Dongen wint simpel met 0-2 van Blauw–Geel 38

Foto:

VV Dongen pakte in een week zes punten. Vorige week werd Unitas Gorinchem met 2-1 verslagen en afgelopen zondag ging Blauw–Geel 38 (BG 38) ten onder aan de aanvalsdrift van de ploeg van Erbas.

Met doelpunten van Thom Avontuur en Jari Koenraat was BG 38 niet sterk genoeg om het de ploeg uit Dongen moeilijk te maken. Aanstaande donderdag 2 juni is om 19.30 uur de belangrijke wedstrijd VV Dongen – VV Gemert. Een wedstrijd die voor Gemert enorm belangrijk is in de race om de titel. Aanvang op Sportpark de Biezen is 19.30 uur.

Door Frank van Heteren

In een week waar eigenlijk drie wedstrijden op net programma stonden was het donderdag met Hemelvaart een kleine chaos rondom de wedstrijd die voor VV Dongen gepland stond. VV Gemert kwam op bezoek en had veel te winnen in Dongen. Bij winst op VV Dongen zouden de Oost- Brabanders op zondag 29 mei in een direct duel met concurrent OFC uitmaken wie er kampioen van de 3e divisie zou gaan worden. Maar alles liep anders. De assistent scheidsrechter van de dag liep een hamstringblessure op waardoor er op zoek gegaan moest worden naar een vervanger. Dat lukte uiteindelijk niet en er werd besloten dat de wedstrijd tegen Gemert een week later gespeeld zou worden.

Een hoop consequenties tot gevolg want Hercules, die op het vinkentouw zit om als lachende derde er vandoor te gaan met de titel had eerder die week een protest bij de KNVB gewonnen. De 6-1 verloren partij tegen OSS 2- werd nietig verklaard wegens het opstellen zijn van een ongerechtige speler bij OSS 20. Nadat er donderdag geen partij voor Gemert inzat en Hercules en OFC hun wedstrijden wonnen wist Gemert dat het op zondag aan de bak moest tegen OFC. In Gemert werd het 1-1 tegen OFC. Hercules deed de beste zaken en won met 0-1 bij Quick waardoor ze nog met twee wedstrijden te spelen alles in eigen had hebben.

Hercules (32-57) speelt woensdag 1 juni tegen OSS 20 en VV Gemert (32-56) speelt donderdag 2 juni tegen VV Dongen. Wint Hercules en verliest Gemert dan is Gemert klaar en heeft Hercules nog alleen OFC (33-58) als directe concurrent, maar is dan bij winst op de allerlaatste speeldag kampioen. Echter, wint Gemert van VV Dongen en verliest Hercules van OSS 20 dan kunnen OFC, Hercules, VV Gemert en zelfs ADO 20 (33-57) op de allerlaatste speeldag allemaal kampioen worden. Saillant detail is dat OFC en ADO 20 tegen elkaar spelen. Hetzelfde scenario geldt ook bij eventuele gelijke spelen.

Ik hoop dat u het snapt, maar dat we afstevenen naar een ongekend spannende apotheose moge duidelijk zijn. VV Dongen is hierin zeker geen figurant, want na de mooie winstpartijen tegen Unitas en BG 38 zit de spirit er goed in bij de geel blauwen. Ultiem doel is om de 5e plaats te bereiken en met een goed gevoel dit loodzware seizoen af te sluiten. De voortekenen zijn goed. Een fitte selectie, die gretig genoeg is om het de komende tegenstanders moeilijk te maken. VV Gemert op donderdag 2 juni om 19.30 uur en maandag 6 juni tegen EVV om 14.00 uur.

EVV moet hard knokken om directe degradatie te ontlopen en heeft alleen maar genoeg aan drie punten om de nacompetitie te halen. Bij VV Dongen wordt er gespeeld om de eer om een fantastisch seizoen op een waardige manier af te sluiten. Het zal voor zowel VV Gemert als voor EVV geen walk-over worden. Het zal gaan spoken op Sportpark de Biezen en jij kan daarbij zijn.

Donderdag 2 juni VV Dongen – Gemert om 19.30 uur
Maandag 6 juni VV Dongen – EVV om 14.00 uur.

Na de wedstrijd teen EVV zal er afscheid worden genomen van de vertrekkende spelers en barst er een Dongens feestje in de kantine los. Jij bent welkom !!!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen