Wil Jacobs koning Handboogsportvereniging Tevredenheid 1865

Derde van rechts Dongenaar en koning Wil Jacobs
Derde van rechts Dongenaar en koning Wil Jacobs
Foto:

Nu het coronavirus redelijk onder controle lijkt, heeft handboogsportvereniging na enkele jaren weer een koningswedstrijd gehouden.

Tevredenheid 1865 is de oudste vereniging van Dongen. Mooi om te zien dat het bestuur er alles aan doet om deze mooie traditionele sport voor Dongen te behouden. Op de banen van Tevredenheid bij sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart was het voor deze koningswedstrijd een drukte van belang. De wedstrijd bestond uit twee delen. Eerst werden 10 rondes geschoten volgens het drie-pijlen-systeem op achttien meter. Daarna volgden nog 15 pijlen volgens het één-pijl-systeem op vijfentwintig meter. De schutters mochten hun eigen pijlen niet uit het blazoen halen, maar bleven op afstand. Hierdoor bleef het tot het eind toe spannend.

Toen alle punten waren opgeteld, werd de prijsuitreiking gedaan door voorzitter Ad van Beek. De hoogste score kwam uit op een schitterend totaal van 385. Deze score kwam op naam van voormalig keizer Wil Jacobs. Gaby van der Made zette een uitstekende prestatie neer. Zij was de enige dame die mee deed. Zij kwam tot een prachtige score van 341. Hiermee verbaasde ze iedereen. Één van de gedoodverfde favorieten, Jeroen Michielse was goed voor de derde plaats. Hij werd tevens de rozenkoning. Hij kwam uit op een totaal van 333. Jan van Seters maakte het eerst viertal compleet. Hij kwam uit op 317.

Pjotr Pulkens werd een fraai totaal van 290 de eerste van het tweede zestal. Hier eindigde Carl van der Made als tweede met een prima score van 254. Cees Notenboom werd met een score van 240 derde in het tweede zestal. De poedelprijs ging naar Karel Troost. Hij kwam uit op een totaal van 164. Bij de jeugd was er een eerste plaats voor Tieme van Gils. Hij zette het geweldige totaal van 253 neer. De tweede plaats ging hier naar Sep van Vessem met een totaal van 150. Ook een mooie score voor een debutant op dit niveau. Het bleef nog lang gezellig. Het is mooi om te zien dat de handboogsport weer wat meer in de lift zit. Om ook kennis te maken met deze prachtige traditionele sport, overweegt de vereniging om weer een cursus op te zetten.

Houd de berichtgeving van deze vereniging dus in de gaten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wil Jacobs: [email protected]. Zijn telefoonnummer is 0162-316351.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen