Dongen kan muur van Nuenen niet doorbreken

De teleurstelling was groot na afloop bij de aanhang van Dongen. De gehele tweede helft speelde zich rond de zestien van de bezoekers uit Nuenen af.

Door: Piet Scheepers.

Zeker nadat Nuenen vlak na rust, door een van de weinige uitvallen, via Jorg van der Maat de 0-1 scoorde. “Daarna hebben we alleen nog maar verdedigd en de voorsprong over de streep getrokken. Het stond bij ons compact, al had Dongen veel voorzetten en schoten van rond het zestienmetergebied,” memoreerde Nuenen trainer Ruud van der Rijt na afloop. Eerder dit seizoen pakte Dongen in Nuenen een 2-3 zege in blessuretijd. “De beste wedstrijd die Nuenen deze competitie gespeeld heeft,” herinneren de afgevaardigden van Nuenen zich nog.

In de beginfase van deze wedstrijd waren de verwachtingen hoog gespannen en positief voor de thuisclub. Dongen kwam voortvarend uit de startblokken. Nog
geen minuut oud en de eerste mogelijkheid lag op de schoen van Sel Bastmeijer. Nog geen drie minuten later stormde Sjeffie Verhagen de zestien binnen. Helaas voor Dongen rolde zijn voorzet voor het lege doel van Nuenen voorlangs. Kort hierna doorzetten van Jan Gerrits jr. De kopbal op zijn voorzet ging net naast. Na deze wapenfeiten, eigenlijk grote doelkansen, was het antwoord aan de bezoekers die uit hun schulp kropen. Door alert uitkomen van Dongen doelman Nick Frits voorkwam hij de mogelijke openingstreffer van deze wedstrijd. Dongen liet de bezoekers in de wedstrijd komen. Een cruciale fase tegen het einde van de eerste helft was het uitglijden van een Nuenen speler binnen de zestien. Alles wat Nuenen was schreeuwde om een strafschop. Scheidsrechter Koen Molenaar wuifde echter alles weg.

Over de tweede helft is weinig te schrijven. Alles speelde zich rond de zestien van Nuenen af. Twee keer brak Nuenen gevaarlijk uit, waarvan een keer raak.
Spits Van der Maat werd diep gestuurd door Dylano Adriana. Dongenverdediger Gijs Timmermans moest alle zeilen bijzetten om de rappe spits van het scoren af te houden. Het mocht niet baten. Met een ’zondagsschot’ schoot hij onhoudbaar de bal over doelman Frits tegen het nylon, 0-1. Alles wat Dongen was, stond verbaasd of aangeslagen te kijken. En dan met nog ruim een half uur te spelen was het aan Dongen om minstens de gelijkmaker te forceren. Wat Dongen ook deed, de ploeg van aanvoerder Fatih Kamaci kon de compacte verdediging van Nuenen niet slopen. Dongen wisselde door. Ook de inbreng van Mart van Bree en de jongelingen Gillyan Clemens en Brian Burgler mocht niet baten.

Na deze nederlaag lijkt het doek te zijn gevallen. Nuenen houdt na deze overwinning nog een klein kansje op deelname aan de nacompetitie voor promotie. En Dongen, met nog wedstrijden te spelen: uit naar Nemelaer, thuis tegen Unitas ’30 en als afsluiting van deze competitie uit naar Achilles Veen, moet uitkijken dat het niet met lege handen staat. “Dan heb je de gehele competitie op plaats twee gestaan en dan heb je straks niets,” merkte Kamaci op. Hopelijk keert het tij.