SCO kan geen potten breken in Dongen: slechts 4-0

“Dongen heeft echt een hele goede ploeg. Dan moet je een beetje geluk hebben en dat hadden we niet”, vertelde SCO-coach Maikel Cohen in de regio pers na afloop.

Door: Piet Scheepers.

De ploeg van trainer/coach Lars Jansens reeg de kansen aaneen. Zo had het scorebord met rust makkelijk op 5-0 kunnen staan. Het bleef bij een magere 2-0. Na de rust zetten de bezoekers uit Oosterhout een extra aanvaller in. Dongen bleef echter het eigen spelletjes spelen. “De complimenten aan mijn ploeg. Het positieve aan deze wedstrijd is dat de jongens de kansen aaneen bleven spelen,” was na afloop de reactie van Jansens.

Dongen begon heel goed aan de wedstrijd en de eerste mogelijkheden om de score te openen waren ruimschoots aanwezig. Zo werd de bedrijvige Burak Erbek in de 7e minuut weggestuurd door Tom Roovers. SCO Doelman Baarh weerhield de Dongen spits van het scoren af. Gedurende de wedstrijd was hij vele malen een sta-in-de-weg voor de vele kansen die Dongen creëerde. Een enkele keer voor rust dook SCO gevaarlijk rond de zestien op. Nino Doelman, op de rand van de zestien, zag Dongen doelman Tom van Strien ver uitgekomen. Met een lob probeerde hij de score te openen. De bal ging huizenhoog over. Het enige gevaar deze wedstrijd van de kant van SCO. In de 20 e minuut was het dan toch raak. Centrale verdediger Paul van Zon, hij was deze middag de aanjager van achteren uit, plaatste de bal op Tom Roovers. Op zijn schot had de SCO-doelman geen verweer, 1-0. Kansen voor Robin de Man en Burak Erbek stapelden zich. Dan, de 2-0, een wereldgoal van Robin de Man op een even zo prima voorzet van Paul van Zon. De voorzet draaide achter de verdediging richting De Man, die deze bal ineens tegen het net volleerde.

Zoals eerder geschreven, verzaakte Dongen de vele kansen af te ronden. Daardoor had SCO nog enige hoop ooit de wedstrijd terug te komen. Na rust was hiervan geen sprake. Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van SCO. Zonder enige speler te kort te doen, bekroonde Tom Roovers zijn prima wedstrijd met zijn tweede doelpunt, de 3-0. Ook Burak Erbek pikte uiteindelijk toch zijn graantje mee door de 4-0 voor zijn rekening te nemen. Dongen wisselde door. Tussen deze wisselspelers zit genoeg potentie om het team op peil te houden. Jammer dat deze jongens niet eerder werden ingebracht. Doordat Oss’20 ook gewonnen heeft, verandert er in de top 2 niets. Met nog drie wedstrijden te gaan, gaat Dongen komende zaterdag naar nummer 3 Heukelum en Oss ’20 gaat naar Zwaluwe. De nummer 7.