Verslag VV Dongen – Quick

In een tijdsbestek van minder dan tien minuten draaide Quick een achterstand van 3-0 om in 3-3. Het leek een beetje op de wedstrijd AC Milan – Liverpool, één van die legendarischeb CL finales.

Maar zover liet het mentaal sterke VV Dongen het niet komen: de mannen van Erbas wonnen uiteindelijk met 5-3. Zondag 1 mei komt UNA op bezoek, wordt er een feestje gevierd omdat VV Dongen 3 kampioen is geworden en nemen we afscheid van onze tweede keeper Sandro van Kuijk, die voorgoed terugkeert naar de VS. Aanvang van al deze festiviteiten is 14.00 uur.

Door Frank van Heteren

De wedstrijd tegen Quick betrof er nog een uit de 2e periode. Lang maakte VV Dongen kans op de titel, maar DEM gooide roet in het eten en bleef alleen nog Quick over om Groene Ster en Gemert af te troeven. Dan moest er wel gewonnen worden van VV Dongen. De wedstrijd werd al twee keer uitgesteld, vandaar dat er gisteren op het B-veld werd afgetrapt. Zingende supporters en optimistische gezichten bij onze vrienden uit Den Haag. Zij zouden het varkentje uit Brabant wel eens even komen wassen. VV Dongen die zichzelf afgelopen zondag keihard in de voet had geschoten tegen rode lantaarndrager Westlandia, was niet van plan om gewillig op de slachtbank te gaan liggen. De 3-2 nederlaag tegen de
Westlanders (90 e minuut en 92 e minuut) bracht ongemeende krachten los daarbij optellend dat VV Dongen haar ongeslagen status van dit seizoen op eigen terrein niet zomaar prijs wilde geven.

Quick kon aan de bak! VV Dongen speelde vrijuit! O.l.v. dirigent Fatih Kamaci werd de aanval veelvuldig gezocht. Correcte afstemming in een heerlijk ritme leverde in de 9e minuut een treffer op van Mart van Bree. Al in de 1e minuut had VV Dongen de score kunnen openen, maar het vizier stond niet op scherp. Na het doelpunt van van Bree ging VV Dongen door. Veelvuldig aan de bal en tempo hooghoudend. “We hadden in de eerste helft niets maar dan ook niets in te brengen. Daar had VV Dongen al met 4-0 voor moeten staan” Een Quik supporter stond na de wedstrijd een lekker biertje te pakken en zei dat hij had genoten van de wedstrijd.

Fatih Kamaci scoorde vanuit een penalty de 2-0. Meet nog een kwartier op de klok in den eerste helft had VV Dongen kans om de boel te beslissen. Dat gebeurde niet en in de rust werd er op gehamerd dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. “Focussen!!” Erbas waarschuwde niet voor niets, want Quick kon de schroom van zich af gooien en kijken waar het schip zou stranden. Toch was het VV Dongen die als eerste scoorde in de tweede helft. Een prachtige pass van Thom Avontuur werd door Kamaci op waarde ingeschat. Met de borst controleerde hij de bal en met een kapbeweging zette hij iedereen op het verkeerde been. (3-0 in de 63 e minuut).

Dat had de Haagse storm moeten doen luwen. Niet dus! Met alles wat de hoofdstedelingen in zich hadden gingen ze op zoek naar een treffer en die kwam er rond de 70 e minuut. Gepiel in de verdediging werd keeper Wessel Sprangers fataal. VV Dongen was niet geschrokken en probeerde het spel weer op te pakken. Niet dus, want nog geen minuut na de 3-1 werd het 3-2. De rampspoed zette zich vier minuten later door toen het ook nog eens 3-3 werd. Verbaasde en verdwaasde blikken bij de VV Dongen supporters. Euforie bij de Haagse aanhang! Zou het wonder toch nog geschieden? Het momentum lag bij Quick en VV Dongen was het even helemaal kwijt. Het scenario van afgelopen zondag tegen Westlandia lag op de loer en hoe zouden de VV Dongen jongens daarmee omgaan.

VV Dongen krabbelde op en begon in de slotfase de aanval te zoeken. Alsof het allemaal niet was gebeurd werd VV Dongen weer de bovenliggende partij. Mentaal ijzersterk, waarbij spits Sel Bastmeijer zichzelf met een doelpunt beloonde voor een fantastische avond. Bastmeijer speelde sterk en was een plaag voor de verdediging van Quick. Rond de 80 e minuut rondde hij een fraaie voorzet van Jari Koenraat af (4-3 in de 81 e minuut). Je voelde dat ze dit niet meer weg zouden geven. Pas in de 88 e minuut kwam aan alle onzekerheid een einde toen Mart van Bree een foute terugspeelbal van een Quick verdediger afstrafte en met een leeg doel voor zich de eindstand op 5-3 bepaalde. Arbiter Max Kok had een rustige avond en floot na 94 minuten af.

Ja beste mensen, een heerlijk potje voetbal! En zondag gaan we daarmee door. UNA uit Veldhoven/Zeelst komt naar Sportpark de Biezen. De provinciegenoten boekten uit de laatste vier wedstrijden slechts één overwinning. Die werd dan wel behaald tegen koploper VV Gemert. UNA een VV Dongen staan drie punten van elkaar af. Valt er nog wat te verdienen? Nou ja, ik denk dat het sowieso moet gaan on de eer. UNA en VV Dongen bevechten elkaar altijd met dezelfde middelen en dat maakt de onderlinge duels zeer aantrekkelijk. Osman Erbas heeft uitgesproken dat hij voor de 3 e plaats wilt gaan. Tja, dan gaat het dus nog ergens om. De uitwedstrijd werd in de slotfase 1-1 toen UNA eigenlijk al had gerekend op een nederlaag. Maar ja, VV Dongen heeft inmiddels patent op slotfases en laten we hopen dat de kwartjes alle volgende keren in het voordeel van de geel blauwen zullen vallen.

Volop reuring op Sportpark de Biezen. Je bent van harte welkom om daar onderdeel vanuit te maken. Alle festiviteiten beginnen als jij je entree maakt. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Tot zondag!!!!