D66: “Eindelijk behoefteonderzoek velden voor Olympia ’60”

Informatieavond in kantine Olympia ’60 zette behoefteonderzoek weer op de agenda van de gemeente
Informatieavond in kantine Olympia ’60 zette behoefteonderzoek weer op de agenda van de gemeente
Foto:

Ingezonden door D66 Dongen

Eindelijk behoefteonderzoek velden voor Olympia ’60
Olympia ’60 wil graag met zoveel mogelijk enthousiaste leden zolang mogelijk gebruik maken van haar voetbalvelden. Dat deel dat gaat over ‘zoveel mogelijk enthousiaste leden’ heeft Olympia ’60 zelf in de hand en daarin slaagt de vereniging uitstekend. Het deel over ‘zolang mogelijk gebruik maken van haar voetbalvelden’ ligt ingewikkelder. Na of tijdens een periode van vorst of als het stevig heeft geregend zijn de velden van Olympia al snel onbespeelbaar. Wedstrijden en trainingen worden afgelast en veel (jeugd)teams kunnen niet spelen.

Onderzoeken kwaliteit en kwantiteit velden
Het is dus belangrijk voor de club dat er in kaart wordt gebracht wat de behoefte aan speelvelden is en wat alternatieve mogelijkheden zijn. Dat maakte de club de Dongense politiek en D66 onlangs heel duidelijk tijdens een informatieavond in de kantine van Olympia ’60. De partijen in de raad dienden gezamenlijk een motie in. Met succes.

Sport en bewegen zijn belangrijk
D66 vindt sport en bewegen van groot belang voor alle inwoners van Dongen. En bij Olympia ’60 voetballen ruim 650 leden (waarvan 300 jeugdleden) die dus regelmatig een training of wedstrijd moeten overslaan. De vereniging heeft al in 2022 een toekomstvisie gemaakt, waarvan veldkwaliteit een belangrijk onderdeel uitmaakt. Daarin is toen aangegeven dat de kwaliteit en de capaciteit van de huidige voetbalvelden van natuurgras onvoldoende is. Een onafhankelijk behoefteonderzoek is toen al toegezegd door de gemeente, maar bleef uit. Olympia ’60 heeft vervolgens zelf initiatief genomen om alvast capaciteitsberekeningen te laten uitvoeren. Alle uitgangspunten liggen op tafel, dus het is nu echt dringend tijd voor dat onafhankelijk behoefteonderzoek. Zo’n onderzoek is indertijd ook voor VV Dongen gedaan, voordat daar kunstgrasvelden zijn aangelegd.

Duidelijkheid voorjaar 2025
In de motie stelt de raad dat leden van Olympia ’60 het hele jaar door moeten kunnen voetballen, net zoals de leden van VV Dongen. En dat de vereniging al lang wacht op het toegezegde behoefteonderzoek. De motie is dus aangenomen. Dat betekent dat er terugkoppeling over de uitkomsten van dit onderzoek moet zijn voor de Kadernota (ook wel voorjaarsnota) van 2025. Dan kan de gemeente met de uitkomsten rekening houden in de begroting voor 2026.

Gitta met zwangerschapsverlof
Deze motie en raadsvergadering waren voorlopig meteen de laatste activiteiten van Gitta Glerum-Camfferman. Zij gaat nu met zwangerschapsverlof en zal later dit najaar terugkeren in de D66 fractie. Berry van Roosmalen zal nog even aanblijven en D66 verwacht ook de terugkeer van Joeri de Jong in de fractie binnenkort te kunnen aankondigen. We wensen Gitta een mooie verlofperiode toe.

Meepraten?
Komend weekend is de laatste zaterdag van april, maar vanwege Koningsdag zijn we dit keer niet op het Looiersplein. Wilt u meepraten over het onderwerp in dit artikel of andere thema’s? U kunt ons altijd bereiken via de social media (@D66_Dongen), of rechtstreeks per mail via [email protected].

De fractie van D66 Dongen, Gitta Glerum – Camfferman, Ulaș Kose, Marieke Schouten en Berry van Rosmalen (tijdelijke vervanger van Joeri de Jong).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen