Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart trad team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken nTilburg aan tegen team ’t Hartje uit Oosterhout.

Ton Kemmeren kreeg maar 34 beurten en verloor kansloos. Toon Verbunt toonde kranig verweer, maar kon niet voorkomen dat zijn opponent het net voor zijn neus uitmaakte in maar 42 beurten. Toon kwam toen nog slechts twee caramboles te kort. Ook Ad Faro redde het net niet. Hij kreeg slechts 43 beurten. Ook hij kwam net te kort. Willy v.d. Wiel wist een totale nederlaag te voorkomen. Hij pakte de winst wel. Hij gaf zijn opponent geen enkele kans. Hierdoor kwam de eindstand 32-33 op het scoreformulier te staan.

Door dit resultaat lijkt een kampioenschap verkeken. Met nog twee wedstrijden te gaan is de achterstand op de nummer één inmiddels opgelopen tot dertien punten. Het moet dus heel raar lopen, wil dit nog een kampioenschap opleveren. Deze week speelt team Van den Nieuwenhuizen een uitwedstrijd. In Oosterhout wordt de strijd aangebonden met team DKM.

Verlies Team P.C. Kamp
Team P.C. Kamp Scheeps- en Constructiewerken BV speelde deze week een uitwedstrijd. Het moest het opnemen tegen team de Eekhoorn. Doordat er in Oosterhout geen tafels beschikbaar waren, werd de wedstrijd verplaatst naar sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart. Anton Smulders verloor kansloos. Hij kreeg ook slechts 29 beurten. Jan Smeekens wist meer punten bij elkaar te sprokkelen. Toch kwam hij aan de meet nog 5 caramboles te kort. Jan kreeg ook maar 39 beurten. Kopman Mark Pijnenburg werd op grote achterstand gezet. In de tweede helft van de partij knokte hij zich prima terug. Bij de finish bleef hij slechts twee caramboles verwijderd van de eindstreep. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. De eer werd gered door Piet Kamp. Piet speelde een degelijke partij en wist daarmee de winst binnen te slepen. Verlies wist hij hiermee niet te voorkomen. Het werd 38-30 voor team de Eekhoorn.

Team Kamp thuis
Op vrijdagavond 6 mei speelt team P.C. Kamp Scheeps- en Constructiewerken BV een thuiswedstrijd. Het moet het dan in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen team D.C. Michielsen uit Oosterhout. Team Kamp zal dan naar alle waarschijnlijkheid bestaan uit Mark Pijnenburg, Jan Smeekens, Anton Smulders en Piet Kamp. Theo Laros staat deze wedstrijd reserve. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein

B2: Verlies boomkwekerij Royal Hedge
In Herpt verloor team boomkwekerij Royal Hedge met 28-25 van team De Oude Ploeg. In de eerste partij gaf Frans Kemmeren nog wel het goede voorbeeld. Hij finishte in maar 39 beurten. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.589. Daarna was Theo Laros aan de beurt. Theo had een goede start. In de slotfase haperde echter de productie, zodat verlies onafwendbaar werd. Ook kopman Embert Broekhoven bleef in het begin goed in het spoor van zijn tegenstander. Hij maakte onder meer een mooie reeks van zes. Ook hij moest in de tweede helft capituleren. In de B1 klasse gaat team ’t Vaartje komende week op bezoek bij BV Werkendam. Team Royal Hedge speelt dan in Oosterhout tegen team de
Eekhoorn. Het zijn de laatste wedstrijden van het seizoen.

Reacties

Cookieinstellingen