Wedstrijdverslag DA Ingrid Liberty Dames 1

Afgelopen zondag 24 april speelde DA Ingrid Liberty dames 1 tegen Concordia dames 1. Na een aantal weken geen wedstrijd te hebben gespeeld waren de dames extra gebrand om de draad weer op te pakken en de punten in Dongen te houden.

Na een aantal weken goed trainen begonnen en goede voorbereiding begonnen de dames fel aan de wedstrijd. In het eerste kwart werd er door een goede druk veel kansen gecreëerd. Na een mooi actie over de as wist Ivaana Pijnenburg de de bal voor de goal te krijgen en kon uiteindelijk Femke Kuppens de 1-0 maken. Ook Concordia had een aantal kansen gekregen, maar keepster Fien van de Pol en de achter speelsters van Liberty wisten voor alsnog de nul te behouden. Aan het eind van het eerste kwart wist DA Ingrid Liberty dames 1 de voorsprong te vergroten door na een snelle actie over rechts van Femke Kuppens de bal in de stick van Chelsea van Helmond te spelen. Zij kon de bal mooi in het net leggen en zo de 2-0 maken.

In de kleine pauze werd besproken dat Liberty minder met de bal moest gaan lopen en juist de bal moest gaan passen om zo minder moe te worden. Dit namen de dames mee voor in het tweede kwart. DA Ingrid Liberty dames 1 kwam steeds meer onder druk te staan door het middenveld van Concordia, maar wist door mooi overspel toch onder deze druk uit te hockeyen en wist Jill Voskuil de keepster van Concordia uitspelen en zo de 3-0 maken. Na deze goal kakte de dames van Liberty in en kon Concordia door de 3-1 te maken terug in de wedstrijd komen.

In de grote pauze werd weer besproken dat de dames in het eerste minuten van het derde kwart er alles aan moesten gaan doen om de wedstrijd niet weg te geven. En aangezien de dames van Liberty dit in andere wedstrijden ook lastig vonden om te doen, werd dit nog een hele opgave. Helaas waren de dames van Liberty de eerste paar minuten van het derde kwart toch onder hun niveau aan het spelen. En na het uitvallen van de laatste speelster Jasmijn Dominicus werd het vooral achter in een rommeltje. Gelukkig wisten de dames van Liberty geen tegendoelpunten te krijgen in het derde kwart. En door juist veel in de kom te spelen veroorzaakte de dames veel gevaarlijke aanvallen over rechts. Helaas kwam er door geen goede cirkelbezetting daar geen goals uit.

In het vierde kwart wist DA Ingrid Liberty dames 1 de draad weer op te pakken en kon Jill Voskuil na wat gefrommel voor de goal de 4-1 maken en de voorsprong eindelijk nog meer uitbreiden. Liberty had de smaak weer te pakken en wist zo net voor het eindsignaal de 5-1 te maken door Jill Voskuil.

DA Ingrid Liberty dames 1 heeft na een aantal weken de draad weer kunnen oppakken met een mooie 5-1 overwinning. De dames staan nu op de vierde plek in de competitie met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg. Na de meivakantie zullen de dames van Liberty het opnemen tegen Boekel dames 1. Het belooft een spannende wedstrijd te worden aangezien Boekel met 1 punt boven DA Ingrid Liberty dames 1 staat. Wij hopen op jullie support langs de lijn op zondag 8 mei om 12:45 bij Liberty.