Marcel Emmen en Cees van Gils verrassende kampioenen van Dongen Koppels 501

Vrijdag 9 juli j.l. vond in Café De Valk weer een toernooi plaats, dit keer werd alweer voor de 36e keer het kampioenschap van Dongen verspeeld koppels 501. Met een prima opkomst van 18 koppels ging het toernooi van start.

Vorig jaar ging de titel naar Mark Bakx en Kevin Lens die niet aanwezig waren om hun titel te verdedigen. De koppels werden onderverdeeld in 5 poules. Uit iedere poule gingen de beste 2 koppels door in de winnaarsronde, de rest deed dat in verliezersronde. Door winst op Jeremy Brandenburg en Dennis Hendrickx werden Cees van Gils en Marcel Emmen finalisten. Johan Smulders en Dimitri van Keulen wonnen in de andere halve finale van Roy IJpelaar en Pim van Boxel. De finale werd hierna verspeeld, best of 7. Marcel en Cees, kampioenen in 1992 en 1993 gingen als underdog de finale in. Maar op overtuigende wijze wisten ze Dimitri en Johan met 4-2 te verslaan en werden op verdiende wijze kampioen van Dongen, proficiat.v.l.n.r. Marcel, Johan, Cees en Dimitri

In de verliezersronde ging de winst met 3-1 naar Antos Jankowski en Corné van de Ouweland tegen Nina Ipskamp en Michiel van Gils.

v.l.n.r. Rob, Ton, Robin en Barry

In totaal werd er 15 keer 180 gegooid.

4x 180 voor Jeremy Brandenburg.
3x 180 voor Antos Jankowski.
1x 180 voor Ramon Bressers, Michel van Gils, Dennis Offringa, Johan Smulders, John Genet, Barry Panis, Pim van Boxel en Rens Heijmans.

De hoogste uitworp ging naar Wiek Claassen en Jeffrey Siemons met 103.