VV Dongen internationaal jeugdtoernooi U-15: 21 augustus

Foto:

Zaterdag 21 augustus, als voorbereiding op de komende competitie, gaan tien verenigingen, inclusief VV Dongen, strijden om de WO Sport Events Dongen Cup. “Het zijn allemaal jeugdelftallen van Betaalde Voetbal Organisaties die deze dag op Sportpark De Biezen acteren,” vertellen organistoren Luke van Overbeek en Jeffrey Weterings namens WO Sports.

Wat dit jaar nog een eendaags toernooi is, moet uitgroeien naar een tweedaags internationaal voetbalevenement voor de jeugd U-15. In aanloop naar het toernooi stellen wij u de deelnemers voor. De opening is voor: FC Dordrecht (Nederland) en K. Beerschot V.A. (België).

K. Beerschot V.A.
De Koninklijke Beerschot Voetbalclub Antwerpen (K. Beerschot V.A.) heeft heel wat ups-and-downs meegemaakt sinds de oprichting in 1899 in de Antwerpse wijk Kiel. De club werd in het seizoen 2017 – 2018 overgenomen door het bouwbedrijf van Francis Vrancken. Hij stond hierna 50 % van de aandelen af aan de Saudische prins Abdullah Bin Mossa ‘ad bin Abdulaziz al-Saud. Beide heren gaven de club een belangrijke financiële injectie. De ploeg moest zo snel mogelijk terug naar het hoogste niveau. Zij verzamelden ook de nodige fondsen om met ingang 1 juni 2019 het oude stamnummer 13 terug te kopen, dus ook daarmee de oude palmares van Beerschot.

Hiermee werd ook de naam gewijzigd in K. Beerschot V.A. De zevenvoudig Belgische kampioen hoopt dat ze onder leiding van de Saudische prins Abdullah Bin Mossa’ad snel meerdere succes gaan beleven en misschien wel dat de Beren de eerste ster mogen etaleren op hun shirt! Er zijn vele grote talenten uit de opleiding van Beerschot gekomen. Om een paar namen op te noemen die wij Nederlanders zeker kennen: Wesley Sonck, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Toby Alderweireld, Tom de Mul. Voor de oplettende lezers: het zijn inderdaad allemaal Ajaxieden. Maar dat komt door de voormalig samenwerking met de Amsterdammers. Wij hopen natuurlijk dat Beerschot wederom van dit soort parels in de U-15 selectie heeft lopen en dat ze gaan schitteren op sportpark De Biezen.

FC Dordrecht
De club uit Dordrecht is op vier na de oudste voetbalclub van Nederland. In 1883 werd in Dordrecht de cricketclub opgericht die later ook voetbal binnen de gelederen haalde. Via DFC, waar o.a. internationals Rene van der Gijp en Michel Valke uit voort kwamen, heeft de club diverse naamgevingen ondergaan. DFC werd DS ’79, Dordrecht ’90 en in 2002 werd de naam FC Dordrecht geïntroduceerd. Het eerste elftal speelt in de Keuken Kampioen divisie.

De ploeg, die in 2014 nog in de eredivisie actief was, speelt zijn wedstrijden al jaar en dag aan de Krommendijk. Zo’n beetje alle groten der aarde hebben hun voetstappen in het huidige Riwal Hoogwerkers Stadion achtergelaten. Vaak hebben zij met gebogen hoofd de terugreis moeten aanvaarden. Want in al die jaren zijn er al heel wat heroïsche wedstrijden in Dordrecht gespeeld. De club kende ook vele moeilijke tijden en magere jaren waarin de mogelijkheden op succes ontbraken.

FC Dordrecht wil er dan ook alles aan gaan doen om via dit toernooi weer een nieuw succes aan de prachtige geschiedenis toe te voegen van de 138-jarige geschiedenis van de club.

Volgende week: Go Ahead Eagles (Ned.) en Esbjerg FB (D

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen