Hans Boutier clubkampioen libre ‘t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd afgelopen week de finale gespeeld van het clubkampioenschap libre 2020.

Toen de finalisten bekend waren, ging de horeca dicht. Pas nu kon de finale worden gespeeld. Voor deze finale plaatsten zich Evert de Leeuw (Dongen), Hans Boutier (Kaatsheuvel) en Wilma Kemmeren (Dongen-Vaart). In de eerste partij won Wilma van Evert. Evert nam in de tweede partij revanche door Hans te verslaan. Daarmee behield hij kans op de titel. Hans kwam in deze partij overigens slechts één luttele carambole te kort. Wanneer Wilma van Hans zou winnen, zou zij de titel pakken.

Wilma ging voortvarend van start en nam een behoorlijke voorsprong. Hans knokte zich met een serie van negen helemaal terug in de partij. Hans bleef goed score en trok zo de partij naar zich toe. Drie deelnemers alle drie een partij gewonnen. Het procentueel moyenne beslist dan over wie de barrage gaat spelen. Hans won de titel in 2018 en Wilma was in 2019 de sterkste. Het beloofde dus opnieuw een zeer spannend duel te worden. Opnieuw stonden Hans en Wilma tegenover elkaar. Het was ook deze keer een zeer gelijk opgaande strijd. Na 33 beurten stond het 21-23. Daarna maakte Hans onder meer een serie van vijf en pakte de voorsprong. Deze stond hij niet meer af.

Hierdoor werd Hans de clubkampioen libre van 2020. Wel raar om in 2021 kampioen te worden van 2020. Naast de eer kon Hans ook een mooie geldprijs mee naar huis nemen. Ook voor de andere finalisten waren er mooie geldprijzen. Bovendien kregen ze allen een fraaie bos bloemen. Namens het bestuur dankte voorzitter Embert Broekhoven het kasteleins echtpaar Ton en Hanny Kemmeren voor de hapjes en het ter beschikking stellen van het materiaal. Het was een zinderende finale.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen