Even Voorstellen: Swen Heijstee en Pieter-Jan Scheerlinck.

Foto:

Iedere week zetten wij een tweetal spelers in de spotlights die hun overeenkomst met de club hebben verlengd. Deze week: Swen Heijstee en Pieter-jan Scheerlinck. Ronn Buijs, van Reclameburo Pracht aan de Hoge Ham in Dongen en al jaren trouwe sponsor van de club, heeft de fotobewerking van de spelers verzorgd.

Even Voorstellen: Swen Heijstee
De 21-jarige Swen Heijstee komt uit het Gelderse Zevenaar waar hij als keeper het doel verdedigde bij SV OBW. Via zijn studie aan de Fontys Hogeschool in Tilburg kwam in juli 2019 VV Dongen op zijn weg.

Waarom heb je de overeenkomst bij VV Dongen verlengd?
“Ik zit hier op m’n plek. Daarnaast kan ik nog veel leren van deze groep jongens en de club.”

Wat voor een gevoel heb jij bij VV Dongen?
“Een sportieve club met Brabantse gezelligheid. Al vanaf het begin werd ik in de armen genomen, door zowel de spelers, vrijwilligers en supporters. In de kantine is het altijd gezellig met de supporters.”

Hoe heb jij deze bizarre Corona-tijd als voetballer ervaren?
“Ik denk, zoals de meesten wel, gewoon als een klote periode. Gelukkig hebben we lang door kunnen trainen, maar ik mis de wedstrijden wel heel erg. Thuis zitten is niks voor mij.”

Wat zijn je verwachtingen als alles weer normaal is? En jouw toekomst bij VV Dongen?
“Wanneer het weer normaal is, hoop ik dat we weer kunnen leven als hiervoor. Dat we weer voor volle tribunes kunnen spelen en weer in een volle kantine kunnen staan. We hebben een gemotiveerde groep met heel veel talent. Iedereen is heel gedreven. Dus ik ben ervan overtuigd dat we iets moois neer kunnen zetten met z’n allen.”

Wil je nog wat kwijt naar de supporters?
“Hou nog even vol! Hopelijk kunnen we elkaar weer snel zien op het sportpark of in de kantine. En blijf gezond!”

Even Voorstellen: Pieter Jan Scheerlinck.
Pieter Jan Scheerlinck is 31 jaar en aan het begin van het seizoen 2020-2021 naar VV Dongen gekomen. Dus nog maar kort, maar je zou hem als een routinier kunnen beschouwen. Zijn voetbal cv geeft een aantal indrukwekkende clubs aan. Begonnen bij het Tilburgse Sarto, stapte hij over naar Willem II, om vervolgens na VV UNA en het Belgische KFC Turnhout te kiezen voor Dongen. Pieter Jan speelt links centraal of linksachter met nummer 20.

Waarom heb je je overeenkomst verlengd?
“Ik heb het zeer naar mijn zin bij Dongen. Leuke club, leuke jongens. We hebben veel plezier op de trainingen. Helaas nog niet veel van de kantine mee kunnen maken. Daarnaast kan ik uiteraard niet na een half seizoen (zelfs dat nog niet eens) stoppen bij Dongen.”

Wat voor een gevoel heb jij bij VV Dongen?
“Een zeer welkom gevoel, een echte dorpsclub. Gezellige mensen die zeer enthousiast zijn. Zoals ik al eerder zei, helaas nog weinig met supporters kunnen spreken. Van eerdere wedstrijden met UNA tegen Dongen uiteraard wel gezien dat het hier zeer druk en gezellig kan zijn.”

Hoe heb jij deze bizarre Corona-tijd als voetballer ervaren?
“Het was in het begin zeer vervelend om niet zeker te weten hoe het verder zou lopen. We waren niet goed bezig en konden ons dus ook niet revancheren. Het einde van het jaar was het voornamelijk trainen in tweetallen. Na drie maanden was dit ook weer klaar door de avondklok. Nu beginnen we weer met groepstrainingen en dat is weer leuk. Tijdens de periode dat we minder trainden heb ik veel tijd gehad voor werk en andere hobby’s. Dit was ook niet verkeerd. Maar het voetballen begon wel weer te kriebelen.”

Wat zijn je verwachtingen als alles weer normaal is?
“Ik hoop dat we de draad weer op kunnen pakken. Ik kijk al naar volgend seizoen en ik hoop dat we een goede basis kunnen neerzetten om de competitie te beginnen. Het is even afwachten wat er nog bij komt of wat er nog weg gaat.”

En jouw toekomst bij VV Dongen?
“Een volledig seizoen zou fijn zijn. Zoals ik al zei heb ik het erg naar mijn zin dus ik zie me hier wel nog meerdere jaren spelen als het allemaal een beetje mee zit.”

Wil je nog wat kwijt naar de supporters?
“Helaas nog weinig minuten op en rond het veld samen geweest. Dus hopen we dat dit zo snel mogelijk weer kan. Dan kunnen we het samen weer zoals “vanouds” gezellig maken tijdens de wedstrijden en in de kantine. Hopelijk met veel winstpartijen, want dat maakt het altijd nog gezelliger!”

 

 

 

 

Reacties