Jeugdtrainers VV Olympia ’60 en VV Dongen werken mee aan stage-opdracht ROC Tilburg

Foto:

Luc Hermans en Max Peeters, twee studenten aan het ROC Tilburg, zijn blij dat zij hun afstudeerproject in Dongen kunnen afwerken.

“De jeugdvoorzitter van VV Dongen, de heer Aad Stanco, is een goede kennis van mijn vader. Zodoende waren de contacten in Dongen zo gelegd,” legt Luc Hermans uit. Aad Stanco had weer nauwe contacten met Olympia ’60 jeugdvoorzitter Rolf Rombouts. Ook hier was het lijntje dus snel gelegd. Zo werd snel de deal gemaakt: ‘Dit moeten we samen gaan doen!’ Afgelopen donderdag 1 april, echt geen grap, is de eerste cursusavond gestart. Drie donderdagen gaan dertien cursisten intensief aan het werk. Zonder iemand maar iets te kort te doen: er zitten ook twee dames tussen de heren trainers.

Door Piet Scheepers

Een aantal ervaren trainers vanuit beide verenigingen, Xam van Domburg, Anton Mols, Tim Bouterse en Fabian Lawalata, waren tijdens de voorbereidingen nauw betrokken bij de samenstelling van het inhoudelijke programma. “De gedachten achter dit programma is, hoe gaan we de trainer beter maken?” legt Max Peeters uit. Vanuit de cursisten zijn ook aan aantal vragen naar voren gekomen. ‘Ik wil mijzelf ontwikkelen als trainer. Hoe breng ik meer structuur aan in trainingen? Ik sta altijd open voor nieuwe inzichten van andere trainers.’

Doordat de kantine gesloten is vanwege deze bizarre coronatijd, werden de cursisten ontvangen op de tribune. Na een korte uiteenzetting en kennismaking vertrok het gezelschap in groepjes langs de diverse velden waar de trainingen van de J010, J011, J013 en J015 volop gaande waren. De opdracht deze avond was: hoe ervaar je de intensiteit, concentratie en plezier van de jeugd? En waar moet een goede training aan voldoen?

Onder hen oud-speler van VV Dongen en nu trainer in den dop, Tom Verharen. “Ja twintig jaar geleden stond ik hier als centrale verdediger bij Dongen 1. Nu ga ik deze cursus volgen omdat mijn zoon bij Olympia ’60 voetbalt en ik daar training geef. Het blijft leuk om te doen!”

De eerste avond zag je groepjes veel overleggen en discussiëren over verschillende spelpatronen en manieren van aanpak op de velden. “Dat is dan ook precies het doel van deze avonden,” merkt Marcel Haarbosch, medeorganisator en lid van de technische commissie VV Dongen, op.

 

 

 

 

 

Reacties