Lastig laatste kwart voor DVVC JO10

Afgelopen woensdag, midden in de herfstvakantie, toog JO10 naar Sleeuwijk, en behaalde daar een welverdiende 3e plaats op het NAC talenten toernooi. Een pracht resultaat voor dit kersverse team met 2 spelers die nog onder JO9 zouden kunnen uitkomen

Dan wil je er op zaterdag in je competitiewedstrijd natuurlijk ook alles uithalen wat er uit te halen valt. En al komt de regen dan met bakken uit de hemel vallen, je verschijnt opgewekt aan de middenstip op een van de velden van Sportpark Dongekant. Zin in! De fanatieke jongens laten zich door wat waterdruppels niet weerhouden. Ze schieten uit de startblokken en schieten zichzelf al snel naar een voorsprong 1-0. Even weten ze dat vast te houden, tot een Sartospeler, de tegenstander van vandaag, de bal in de goal van DVVC tikt. 1-1

De Groen-Witten geven antwoord met snelle aanvallen en komen daardoor weer op voorsprong. 2-1 Ze lopen door mooi samenspel nog verder uit 3-1. Tijd voor Sarto om de tanden op elkaar te zetten en nog voor de rust de aansluitingstreffer binnen te schieten 3-2

Na de rust lijkt de thuisploeg zich in al die regen als een vis in het water te voelen. Met goed samenspel, mooie passes en waar nodig snelle omschakeling loopt de thuisploeg uit naar 4-2 / 5-2 en 6-2. Dan lijkt het of ze denken dat de wedstrijd wel gespeeld is en slordigheid doet zijn intrede. Sarto profiteert en schiet wel nauwkeurig, en ráák: 6-3 Ze geloven weer in eigen kunnen en drukken door 6-4. Komt het besef bij de thuisploeg op tijd dat er, anders verdedigd en steviger aangevallen dient te worden? Het wordt al helemaal heel erg spannend wanneer de gasten nog een keer de bal in het net schieten. 6-5

DVVC wordt wakker en gaat weer vol in de aanval. Toch laat Sarto zich niet zomaar opzij zetten en klampt zich vast aan de verdediging. Met hand en tand wordt de goal verdedigd. Het spel speelt zich daardoor de laatste minuten vooral op de helft van de thuisploeg af en langs de kant houdt men de adem in. De tijd tikt door. Sarto wordt gemaand “Gewoon met z’n allen voor het doel gaan staan!” het zou kunnen helpen(!) het spel is grotendeels in de buurt van de DVVC goal. Een bal die een beetje goed valt zou het werk kunnen doen voor de gasten.

De thuisploeg wil echter wel de volle buit en verdedigd uit alle macht, ook de goalie grijpt nog een paar keer stevig in. Dan klinkt het verlossende fluitsignaal en barst het gejuich los. Een vreugdeloop naar de toekijkende fans, waar de zuchten van verlichting nog klinken en de ontlading zeker zo groot is als bij de spelers, maakt het feest compleet.

Het was een wedstrijd met twee gezichten: Met mooie, goede momenten en met leermomenten. Maar bovenal was het een wedstrijd met een mooi resultaat. Op basis van de eerste 3 kwarten verdiend gewonnen met een laatste kwart dat (extra) aandacht verdiend. Uiteindelijk kregen ze het niet cadeau maar ze hielden stand en dat zegt ook wat over de vechtlust van het team. Één voor allen en allen voor één.
Gefeliciteerd jongens op naar volgende week.

Foto’s: Carlinde Photo’s & More