“Het Gouwe Butje”

Foto:

Afgelopen weekend werd op de prachtig gelegen banen van JdbC Dongen gestreden om het zgn. “ Gouwe Butje” en vervolgens een doublette mixtoernooi.

De strijd om de wisselbeker “Gouwe Butje” (vernoemd naar het kleine balletje bij het jeu de boulesspel) gaat altijd tussen de zomerkampioen van 2018 en de winterkampioen van 2019. De winnaars van beide competities spelen dus tegen elkaar en dat belooft in de regel altijd een spannende finalewedstrijd. Het is al eens een keer voorgekomen dat een equipe beide competities had gewonnen, waardoor die wisselbeker automatisch naar dat betreffende paar is gegaan. Dat waren toendertijd Evert Pol en Wim van Tiel.

Deze keer ging het tussen Astrid Moorman & Johan van Kuijk (de zomer-kampioenen) en Hans van Troost & Pierre de Jong (de winterkampioenen). Aangezien de temperatuur ’s morgens om 10 uur ons nog niet uitnodigde om gezellig buiten te gaan spelen, werd besloten om de finale in de hal te laten spelen. Er waren voldoende toeschouwers aanwezig, die zich allen opmaakten voor een spannende finale! Zij kwamen echter “bedrogen” uit, want deze wedstrijd was jammer genoeg geen echte finale. De uitslag was 13-1 en dit toonde al aan dat het een ongelijke strijd was geweest. Het equipe Astrid & Johan won deze keer de wisseltrofee “Gouden Butje”. Wij wensen beide spelers PROFICIAT met het behaalde resultaat.

Na een kleine koffiepauze werd er verder gegaan met het doublette mixtoernooi. Hiervoor hadden zich 28 spelers opgegeven. Er werd deze keer gekozen voor een wedstrijdsysteem, waarbij er eerst 2 voorgelote partijen gespeelde moesten worden en daarna werden de equipes in twee poules ingedeeld: een A-poule en een B-poule.

Door loting werd bepaald wie met wie ging spelen en ook welke tegenstanders ze zouden krijgen. Na die 2 wedstrijden werden de poules ingedeeld: 6 equipes in poule A en 8 equipes in poule B. Ook nu moesten ze weer twee partijen spelen.  Het was een voor onze club een nieuw wedstrijdsysteem en dit werd door iedereen als gezellig en goed ervaren. Aangezien de temperatuur aangenaam begon te worden, werden de wedstrijden voor dit toernooitje uiteraard buiten gespeeld.

Tussendoor was er voldoende gelegenheid om lekker op het terras van het zonnetje te genieten onder het genot van een heerlijk drankje. Ook voor de inwendige mens was gezorgd. Er waren wederom allerlei broodjes verkrijgbaar, waarbij het alom bekende “broodje boule” (van ’t Smaakhuys in Dongen) de grootste voorkeur genoot. Wij bedanken de mensen achter de bar en in de keuken voor hun geweldige inzet: Net, Joop, Ben en Adriënne.

Aan het eind van de middag waren alle wedstrijden in de beide poules gespeeld en kon de wedstrijdleiding de einduitslag gaan berekenen. Deze keer was die in handen van Corrie Koreman en Marian van Gastel.
In poule A was dat het equipe van Henk Tempelaars met Johan van Kuijk en in poule B waren dat Wim Koreman met Cees Leemans. De volledige uitslag kunt U hieronder vinden.

Poule A
1. Henk Tempelaars & Johan van Kuijk 4 gewonnen + 29
2. Hans van Troost & Karel Seebregts 3 gewonnen + 23
3. Annie Klep & Cor Timmermans 3 gewonnen + 20
4. Fien Heyne & Toon Klep 2 gewonnen – 1
5. Liena Ligtenberg & Kees Jacobs 2 gewonnen – 6
6. Jopie Tempelaars & Jeffrey van Loon 2 gewonnen – 8

Poule B
1. Wim Koreman & Cees Leemans 3 gewonnen + 15
2. Piet Ligtenberg & Kees vd Hoek 2 gewonnen + 6
3. Annie de Jong & Annelies van Schendel 2 gewonnen + 2
4. Corrie Wijnen & John van Rooden 2 gewonnen – 3
5. Wil vd Eerden & Roel van Helden 1 gewonnen – 10
6. Lies Krol & Ad Meeren 1 gewonnen – 13
7. Ans Seebregts & Jan Jochems 1 gewonnen – 16
8. Annie Leemans & Greet vd Ven 0 gewonnen – 38

Wij willen iedereen langs deze weg bedanken voor hun enthousiaste en sportieve deelname. Komend weekend en wel op Tweede Paasdag houdt Jeu de Boules Club Dongen haar traditionele Paasbondstoernooi. Deze staat alleen open voor spelers met een W-licentie en eigen clubspelers met een C-licentie.

Het begint om 10.30 uur en U bent van harte welkom om te komen kijken. De banen liggen tussen zwembad de Vennen en het terrein van de handbalvereniging. Het is beslist de moeite waard. Wij wensen u alvast een BOULE plezier.

Weco
JdbC Dongen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen