Winterkoninkje 2019

Afgelopen zondag, 17 maart, werd door Jeu de Boules Club Dongen het traditionele toernooi om het Winterkoninkje georganiseerd. Dit toernooitje komt altijd aan het eind van de wintercompetitie.

In deze competitie waren er 3 poules en alle nummer 1 en 2 gingen door naar dit toernooi, alsmede de twee beste nummers drie. Er waren dus 8 equipes uitgenodigd om te strijden voor de wisselbeker Winterkoninkje. Tegelijkertijd werd er ook een zgn. PET-toernooi gehouden, waarbij de spelers in drie wedstrijden steeds een ander maatje krijgen en bovendien ook verschillende tegenstanders. Hoewel het lentezonnetje zich af en toe liet zien, werd er toch gekozen om in de mooie boule-0-drome te gaan spelen. Er waren hier 14 banen ter beschikking, zodat niemand hoefde te wachten om te kunnen spelen.

Om half 11 had iedereen zich ingeschreven en kon de WECO, dit keer bestaande uit Jacqueline en Henk, alles gereed maken voor het toernooi. Na de loting kon
men beginnen aan de 1 e wedstrijd. De deelnemers aan het toernooi om het Winterkoninkje werden in twee poules verdeeld en elk equipe moest 3 wedstrijden spelen. De winnaars van elke poule zouden later in een finale moeten strijden om de felbegeerde wisselbeker, die vorig jaar gewonnen werd door Evert Pol en Wim van Tiel. Dit equipe zat deze keer niet in het toernooi, dus konden ze ook niet hun titel verdedigen.

In poule A zaten A zaten Astrid & Johan, Stan & Wil, Wim & Toine en als laatsten Pieter & Cees. In poule B waren Cees & Ad, Pierre & Hans, Hubert & Jurrian en Liena & Piet ondergebracht.

Nadat alle wedstrijden van het PET-toernooi gespeeld waren, kon men zich gereed maken voor de finale, waarin Stan Dankers & Wil van Belkom het moesten opnemen tegen Pierre de Jong &  Hans van Troost. Het werd een spannende finale, waarbij beide equipes uitzicht hadden op de overwinning. Er werd goed tactisch en technisch gespeeld en het was een lust om naar deze wedstrijd te kijken. Ook de arbiter in de persoon van Henk van Roode liet een knap staaltje meettechniek zien om te bepalen welke boule op punt lag. Na ruim een uur spelen ging de overwinning naar Pierre & Hans. Zij hadden de spannende finale gewonnen met 13-10. Vanaf deze plaats een felicitatie aan alle spelers uit de finale en speciaal aan Pierre en Hans.

Hierna werd overgegaan tot de prijsuitreiking. De winnaars kregen een mooi boeket bloemen van Ylias en natuurlijk de wisseltrofee. Bovendien kregen ze nog een klein aandenken als winnaars van het Winterkoninkje. Het verliezende equipe werd verrast met een lekkere fles wijn van Gall & Gall. Tot slot werd ook nog de winnaar van het PET-toernooi gefeliciteerd. Dit was deze keer Karel Seebregts met 3 gewonnen partijen en 21 pluspunten. Een fraai boodschappenmandje was de prijs. Proficiat Karel, knap gedaan.

Zoals gebruikelijk werden er ook nog wat flessen wijn verloot onder alle deelnemers. Die gingen deze keer naar Kees Jacobs, Annie Klep en Marianne de Hoogh. Geniet ervan zou ik zeggen. Proost, ook namens Gall & Gall. Terugkijkend op deze dag konden we heel tevreden zijn. Alles was prima verlopen en de sfeer was goed. De mensen achter de bar, Ton en Wilma Eikenaar, en in de keuken willen we uiteraard ook hartstikke bedanken voor hun inzet. Het eerstvolgende boulestoernooi is op Tweede Paasdag. Dan organiseert de club het bekende PaasBondstoernooi, waarvoor alle boulers met een W-licentie (een wedstrijdlicentie) zich kunnen inschrijven. Het begint om half 11 en U bent van HARTE WELKOM om te komen kijken. U vindt ons tussen zwembad de Vennen en het terrein van de handbal.