VV Dongen verbleekt in Cuijks geweld

De 0-2 nederlaag tegen JVC Cuijk is een flinke tegenvaller voor VV Dongen. Na de overwinning van vorige week tegen het sterker geachte ADO 20 was er een vleugje van optimisme voor het 6-punten duel tegen de oude ploeg van Ruud Kaiser. Wederom werden de verwachtingen niet waargemaakt en verloor VV Dongen kansloos op eigen terrein waardoor de onderste regionen in zicht komen.

Door Frank van Heteren (met dank aan Wim Hartmans)

Het leek in het eerste kwartier erop dat VV Dongen de boodschap goed had begrepen, want na een voortvarende start was het Remon Koenen die in de 5e minuut een enorme kans kreeg om de score te openen. Alleen voor de keeper was zijn inzet niet goed genoeg waardoor JVC Cuijk rustig kon blijven ademhalen. Maar naarmate de eerste helft vorderde nam JVC het initiatief in handen. Onder leiding van aanvoerder Jurre Grotenhuis en spits Jeroen Schoonhoven kroop de concurrent uit de schulp en ging het VV Dongen moeilijk maken. Een schot van Grotenhuis in de 14e minuut ging net over. Daan Poelmans kreeg in de 16e minuut namens VV Dongen de kans, maar schoot net naast.

Toen was het wel een beetje voorbij voor de Dongenaren. JVC Cuijk bleef aandringen en het was Giovanni Henskens die in de minuten daarna een positieve als negatieve hoofdrol opeiste. Binnen drie minuten redde hij maar liefst drie keer de bal op de doellijn. Een harde knal van dichtbij, een volley vanaf elf meter en een redding op de doellijn toen keeper Wessel Sprangers al gepasseerd was.

In de 24e minuut verscheen Grotenhuis alweer voor keeper Sprangers maar de verdediger kreeg wederom de bal niet in het doel en hield daarmee VV Dongen in leven. Remon Koenen zwoegde als vanouds en zette spits Thomas Schilders in de ideale positie, maar van dichtbij kon hij het vizier niet in de juiste richting krijgen.
Giovanni Henskens had zijn ploeg op de been gehouden maar ging in de 34e minuut in de fout en leed knullig balverlies. Lars Loermans liet zich dit presentje niet ontnemen en pakte hem gewillig uit. Het houdbare schot vloog er toch in en JVC Cuijk nam een verdiende voorsprong. (0-1 in de 34e minuut)

Na de enerverende eerste helft was het JVC Cuijk die toon bepaalde in de tweede helft. Opgejaagd door aanvoerder Grotenhuis bleef JVC het initiatief nemen en liet VV Dongen achter de feiten aanlopen. Fel en gedreven was JVC van plan om niets meer weg te geven. Verbaal en fysiek waren ze de baas over VV Dongen dat slechts hard werkte maar niets meer uitstraalde. Het enige aanvalsfeit van VV Dongen kwam van Thomas Schilders, maar het slappe hakje was illustratief voor het gebrek aan doelmatigheid aan de kant van de Dongense ploeg. Spits Jeroen Schoonhoven bekroonde zijn ijzersterke optreden met een kopbal vanuit een corner. In de 85e minuut dompelde hij alles wat VV Dongen heet in een diepe depressie. (0-2 in de 85e minuut)

Aankomende weekend speelt VV Dongen op zaterdag 23 maart in Rosmalen om 19.00 uur tegen OJC Rosmalen.