Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

Team SunControls heeft de eerste winst in de competitie te pakken. In sportcafé ’t Vaartje werd met 6-2 gewonnen van team ’t Caves uit Wintelre. Alleen kopman Patrick Schrijver moest verlies incasseren.

Toch kwam hij slechts drie caramboles te kort. Anja Verbogt speelde een degelijke partij en loodste deze bekwaam naar de winst. Nhiep Tran speelde voortreffelijk en kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.500. Hij had maar 40 beurten nodig om te finishen. Anton Smulders was de beste man van de avond. Hij zette het schitterende gemiddelde van 0.555 neer. Hij had maar 36 beurten nodig om de finish te bereiken.

Opnieuw gelijkspel P.C. Kamp
In Rumpt kwam team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. niet verder dan een gelijkspel. Piet Kamp kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Ook Leo Loonen kwam er niet aan te pas. Hij kreeg ook maar 44 beurten. In een degelijke partij loodste Ad Smolders zijn partij bekwaam naar de winst met het degelijke gemiddelde van 0.480. Ook voor Jan Ligtenberg was er winst. Jan had maar 43 beurten nodig en kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.465. Hij maakte bovendien een mooie serie van drie caramboles. Door dit resultaat lijkt de titel nu definitief buiten bereik. Op vrijdagavond 22 maart speelt team Kamp in sportcafé ’t Vaartje tegen team Van den Berg uit Uden. Team Kamp heeft de winst nodig om de aansluiting met de top niet helemaal te verliezen. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport:Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
3-tallen: café ’t Vaartje pakt winst
In Waalwijk pakte team café ’t Vaartje in sportcafé ’t Vaartje de winst op team Van den Brandt. Patrick Schrijver verloor. Hij kreeg ook maar 33 beurten. Hij maakte nog wel een mooie serie van drie. Piet Vissers kwam aan de meet slechts één luttele carambole te kort. De enige winstpartij ging naar Carlo van Dongen. In een degelijke partij gaf Carlo zijn tegenspeler geen schijn van kans, terwijl hij er zelf lustig op los bleef scoren. Hij maakte een mooie serie van vier caramboles. Hiermee werd een 23-26 winst binnen gehaald. Door dit resultaat blijft team café t Vaartje ruim aan de leiding.

4-tallen: P.C. Kamp verliest aansluiting
Door een dubbele nederlaag is team P.C. Kamp kansloos geworden voor de titel. Eerst werd in sportcafé ’t Vaartje met 27-40 verloren van de lijst aanvoerder DCM en daarna werd nogmaals verlies geïncasseerd in Oosterhout tegen team Cortini. Tegen DCM kon geen enkele speler de winst pakken. Piet Kamp kreeg maar 34 beurten en verloor kansloos. Jan Ligtenberg kwam niet in zijn spel en moest eveneens een gevoelige nederlaag incasseren. Jaohan Ligtenberg en Ad Smolders waren beiden dichtbij, maar kwamen aan de meet nog twee luttele caramboles te kort. Ad maakte nog wel een mooie serie van vier. Tegen team Cortini pakte Ad wel de tien punten. Hij kwam uit op het verdienstelijke gemiddelde van 0.586.

Toch leverde dit slechts een gelijkspel op. Johan Ligtenberg kreeg weinig kans. Zijn opponent was al na 43 beurten bij de finish. Johan maakte nog wel een fraaie serie van vier. Ook Piet Kamp liep tegen een verliespartij aan. Jan Ligtenberg verweerde zich kranig maar kwam aan de meet toch nog twee caramboles te kort. Hier was de uitslag 40-32. Met nog mar twee wedstrijden te spelen is de titel definitief buiten beeld geraakt. Op dinsdag 26 maart speelt team P.C. Kamp de laatste wedstrijd van de competitie tegen team ’t Hartje. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Verlies C. v.d. Nieuwenhuizen schilderwerken
In Oosterhout leed team team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg een gevoelig nederlaag. Het werd 40-26. Theo Laros spartelde het langst tegen. Toch kon ook hij niet voorkomen dat hij verloor. Leo Loonen kwam er niet aan te pas. Hij kreeg ook maar 42 beurten. Embert Broekhoven liep in slechts 37 beurten tegen een nederlaag aan. Ook Mark Pijnenburg kon het niet bolwerken. Hij kreeg slechts 20 beurten. Hij maakte nog wel een fraaie serie van vier caramboles. Ook zijn gemiddelde van 0.650 mag gezien worden. Op donderdagavond 21 maart speelt team Van den Nieuwenhuizen een thuiswedstrijd. Het betreft de derby tegen team P.C. Kamp. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur. Team autobedrijf Lion van Loon kwam deze week niet in actie.\

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
B2: Volle winst Royal Hedge
In Geertruidenberg won team Royal Hedge met liefst 19-30 van team D’n Berg. Mark Pijnenburg finishte in maar 41 beurten. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.609. Ton Hamers excelleerde. Hij maakte een buitengewoon fraaie serie van zes. Hij had maar 39 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij zette het prachtige gemiddelde van 0.538. Ook kopman Anton Smulders had maar 39 beurten nodig. Hij kwam uit op het voortreffelijke gemiddelde van 0.692.

Ook volle winst AK Deur & Interieur
Ook team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel pakte de volle winst. In Raamsdonksveer werd team Ut Sandoel met 21-30 verslagen. Erwin Ligtenberg finishte in slechts 45 beurten en kwam uit op 0.466. Edwin Ligtenberg had zelfs nog een beurt minder nodig dan zijn broer.Hij kwam uit op 0.477. Jan Ligtenberg had vervolgens nog een beurt minder nodig. In slechts 43 beurten snelde hij naar de finish. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.627. Hij maakte bovendien een prachtige sere van vijf caramboles. Team AK staat nu op een vierde plaats. Een podium plaats lijkt nog tot de mogelijkheden te behoren.

B1: Verlies Het Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Het Vaartje met 25-27 van team Ut Sandoel uit Raamsdonksveer. Ton Kemmeren kwam aan de meet nog drie luttele caramboles te kort. Hij maakte nog wel een verdienstelijke serie van vier caramboles. Ook Arthur Snoeren moest het onderspit delven. Hij kreeg ook maar 36 beurten. De eer werd gered door kopman Embert Broekhoven. In een degelijke partij gaf hij zijn tegenstander geen enkele kans. Toch staat het team Het Vaartje slechts vijf punten af van een podium plaats. Op dinsdagavond 26 maart speelt team Het Vaartje de laatste thuiswedstrijd tegen team D’n Berg uit Geertruidenberg. Deze wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen