Onnodig verlies Olympia’60

Olympia liep zaterdag tegen een onnodige, maar wel verdiende, 3-2 nederlaag aan bij DOSKO.

De betekenis van de clubnaam Door Ons Samenspel komt Overwinning (DOSKO) verklaarde voor een deel de oorzaak van die nederlaag. Het kleurrijke team uit Bergen op Zoom wordt gevormd door een groot aantal technisch begaafde spelers dat elkaar vaak blindelings wist te vinden. Hoewel Olympia aantrad in dezelfde opstelling als vorige week, toen het Merlijn wist te verslaan, straalde het in aanvang te weinig vertrouwen uit.

Het spel werd vanaf het eerste fluitsignaal gedicteerd door DOSKO, maar ondanks dat wist Olympia toch op basis van vechtlust gedurende de eerste helft de beste kansen te creëren. In de 9e minuut kwam het zelfs op een 0-1 voorsprong. Devie de Ronde wist met een perfecte steekpass Bryan Weistra te bereiken, die vervolgens Jochem Vogels in stelling bracht. Zijn harde schot liet de doelman van DOSKO kansloos. In de daaropvolgende fase liet DOSKO zien hoe makkelijk men elkaar wist te vinden. Het leverde echter slechts één echte kans op.

In de 18e minuut eindigde een aanval van DOSKO, na langdurig balbezit, op de buitenkant van de paal. De betere kansen bleven ook daarna toch voor Olympia. Zo had Olympia de voorsprong na 23 minuten moeten verdubbelen, toen de bal via Kjeld Huveneers en Pepijn Laurijsen voor de voeten kwam van Dennis Aarts. Hij draaide zich slim vrij en had ruimte om uit te halen. Zijn schot ging echter rakelings naast. Enkele minuten later werd de stand onverwacht in evenwicht gebracht. Een onnodig weggegeven corner werd, gedragen door de wind, gevaarlijk voor het Olympia-doel gebracht.

Het leidde tot een onoverzichtelijke situatie, waarbij geen enkele verdediger grip kreeg op de bal. Een simpele intikker was het gevolg. 1-1 na 23 minuten. Na dit doelpunt bleef het spelbeeld tot het rustsignaal hetzelfde. DOSKO de beter spelende ploeg en Olympia dat vanuit de omschakeling herhaaldelijk gevaarlijk wist te worden.

In de tweede helft speelde DOSKO met de wind in de rug en drong het Olympia vanaf de aftrap direct achteruit. Het liet opnieuw bij vlagen oogstrelende combinaties zien en Olympia stond erbij en keek ernaar. Diverse DOSKO-spelers verschenen dreigend voor het doel van Stephan Kragten. Tot de 53e minuut wist hij zijn doel schoon te houden, maar een vlammend schot werd hem uiteindelijk toch te machtig, hij kon de bal slechts wegslaan. De bal viel jammerlijk voor de voeten van een van de aanvallers van DOSKO, die geen seconde twijfelde en de 2-1 liet aantekenen.

Heel lang kon DOSKO overigens niet genieten van deze voorsprong. Na ruim een uur spelen wist Jochem Vogels zich namelijk opnieuw te onderscheiden door twee tegenstanders uit te kappen en de vrijstaande Devie de Ronde te bereiken. De Ronde had daarna weinig moeite om de 2-2 binnen te schieten. De mooie gelijkmaker gaf de in grote getalen meegereisde supporters weer hoop op een goed resultaat. De spelers van DOSKO hadden daar echter geen enkele boodschap aan. Zij bleven herhaaldelijk voor gevaarlijke situaties zorgen voor het Olympia-doel.

In de 82e minuut bleef Olympia een hernieuwde achterstand nog bespaard. Een afstandsschot spatte namelijk uiteen tegen de onderkant van de lat. Een paar minuten later was het wel raak. Opnieuw werd een schot vanaf de rand zestienmetergebied afgevuurd. Deze keer was Stephan Kragten kansloos, 3-2. In de resterende minuten zette Olympia alles op alles. Verse krachten Kevin van Venrooij en Lars van der Bruggen waren ingebracht. Het leverde ook nog enkele kansen op, maar schoten van Thymo de Bruijn en Kjeld Huveneers eindigden in het zijnet. Wat rest, was het gevoel dat er meer in had gezeten tegen een hoger gerangschikte tegenstander.