ONI na 27 minuten klaar met ‘vrienden’ uit Oosterhout

Foto:

De Vrienden Derby ONI – OOSTERHOUT was na precies 27 minuten spelen over en uit en had ONI de punten alweer in de tas.

Ook Pupil vd Week SANNE TIMMERMANS had Oosterhout bij de neus gegrepen en liet zien een keurige linksvoetige speelster te zijn wat verbazing wekte bij de grote jongens van Oosterhout, misschien waren ze wel van Sanne onder de indruk een van slag, wie zal het zeggen. Door toedoen van Sander de Bont 2 maal en een rijkelijk makkelijk gegeven penalty die door Thomas Mertens werd binnen geschoten stond de 3-0 al heel vlug op het bord.

De allereerste treffer van Beer de Bont was overigens wel het doelpunt van de middag, schuin voor het doel poeierde hij met de rechterbuitenkant van zijn schoenmaat 46 de bal via de binnenkant van de paal/kruising de bal binnen en de ban was gebroken. ONI speelde voornamelijk de eerste 30 minuten voetbal van de bovenste plank en Oosterhout kwam er helemaal niet aan te pas. Pas nadat dus Beer de Bont en Thomas Mertens de stand op 3-0 hadden gezet kon Oosterhout iets meer in het spel komen omdat ONI de teugels liet vieren. De met vlagen harde duels leverde soms het nodige commentaar op van voornamelijk de beide banken, maar leidsman v Straalen hield de kaarten op zak.

Gedurende de wedstrijd werd het weer de echte ONI OOSTERHOUT wedstrijd, veel strijd en passie en de nodige opmerkingen aan het adres van de beide grensrechters. Tot aan de rust veranderde er aan de stand niets meer, al had ONI met rust gezien de enorme kansen die men nog kreeg de stand zomaar naar 4 of 5 kunnen en moeten tillen. De 2e helft was er één waarin ONI letterlijk en figuurlijk de wind tegen had, de voorspelde regen bleef gelukkig weg alleen de wind ging harder blazen en daar maakte Oosterhout dankbaar gebruik van. Ook had Oosterhout er niet 1 maar 2 schepjes strijd bij gedaan en wist men ONI onder druk te houden, ONI kwam er tot de 75e minuut niet onderuit en het was wachten op een treffer van Oosterhout die dan ook verdiend viel in de 75e minuut, 3 – 1 en Oosterhout rook bloed.

Aan Oosterhoutse zijde kwam het gemis van topscoorder Stefan de Kok dan toch wel bovendrijven, door buitenland werkzaamheden( hij moest botsauto’s gaan testen,GRAPJE)) was Oosterhout de doelpuntenmachine kwijt en dat scheelt een enorme slok op een borrel. Topscoorder de Kok werkzaam in de auto branche had de mogelijkheid om duurdere auto’s te gaan testen en heeft die kans met beide handen aangegrepen.!! ONI wat in de eerste minuten van het 2e bedrijf soms wat slordig oogde keek elkaar na de treffer van Oosterhout eens in de ogen, knipperde een paar keer en gaf vanaf dat moment weer gas, en opnieuw moest Oosterhout in de achteruit. Amper 120 sec later had ONI de zaken weer rechtgezet nadat de ingevallen Niels Fioole de 4e van de middag maakte en het echt over en sluiten was voor Oosterhout.

Na deze enorme domper voor Oosterhout kwam er hier en daar soms wat ergernis boven drijven en moest de leidsman kordaat optreden om alles binnen het toelaatbare te houden. In de laatste minuten kreeg ONI ook nog de mogelijkheden om de score uit te breiden, maar de ook ingevallen Lars vd Kletersteeg en Jory Broeders konden de stand niet omhoog tillen, mede door goed keepers werk van Remco Droog,die het dus niet droog hield deze middag, en een alert vlaggende grensjager stokte de teller bij 4 voor ONI en 1 voor Oosterhout. Drie zeer welkome punten op een directe concurrent die even pas op de plaats moet maken, maar ongetwijfeld mee gaat doen om de plaatsen 2 t/m 4.

Na het laatste fluitsignaal werden de handen geschud werd er nog even gebakkeleid over alles en niks en storte men zich als vrienden op de derde helft in de bomvolle kantine. Deze derde helft werd zoals gewoonlijk weer gewonnen door Oosterhout, maar ja hier krijg je geen punten voor, dit zorgt alleen maar voor een dikke glimlach op het gezicht van de penningmeester.
De voetbalstrijdbijl was begraven en had plaats gemaakt voor zangtalenten die spontaan voor de dag kwamen. Waar Oosterhout geen punten mee nam, nam het wel de meeste vleesschalen mee van Keurslager Marco van Strien die dit met eigen ogen kon aanschouwen en ook een grote glimlach niet kon onderdrukken. Al met al was het weer een ouderwetse ONI OOSTERHOUT strijd op het veld, vriendelijkheid, plezier en veel vermaak in de derde helft, zo kan het dus ook. BEDANKT HIERVOOR.
Voor zaterdag 20 April staat de afspraak dat alles weer dunnetjes word overgedaan.!!!

PROGRAMMA ONI 8 DEC
THUIS
15.00 ONI 2 – ALTENA
14.30 ONI 4 – SCG
11.00 015 – JEKA
10.00 09 – GDC
09.00 010 – OOSTERHOUT

UIT
16.00 INTERNOS – ONI 1
15.00 DVVC – ONI vetr
12.15 JEKA – 017
11.30 BEEK VOORUIT – 014
08.30 GUDOK – 012
09.00 DONGEN – 011

Reacties

article
102422
De Vrienden Derby ONI – OOSTERHOUT was na precies 27 minuten spelen over en uit
https://dongen.nieuws.nl/sport/20181203/oni-27-minuten-klaar-vrienden-oosterhout/
2018-12-03T21:37:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/12/03213750/oni0312.jpg
Sport