Thymo de Bruijn bezorgt Olympia winst

Voor de tweede maal op rij mocht Olympia het zoet der overwinning proeven. In de uitwedstrijd tegen het 100 jarige RSC Alliance uit Roosendaal werd met 1-2 gewonnen. Met twee doelpunten was Thymo de Bruijn de gevierde man.

Als je na de eerste helft een voorspelling moest doen, zou je al je geld zetten op een bloedeloze 0-0. Twee aanvallend onmachtige teams ploeterden in de regen op zoek naar kansen. Beide teams deden dit door snel de lange bal te zoeken naar een lang aanspeelpunt. Voor Olympia was dat Devie de Ronde. Alliance had een bijna 2 meter lange spits hiervoor ter beschikking. Maar beide teams konden op deze manier nauwelijks gevaarlijk worden.

Bij Olympia was met name het middenveld onvoldoende bezet waardoor er teveel ruimte viel tussen de voorste en achterste linie. Hierdoor maakte Olympia aanvallend te weinig aanspraak op “de tweede bal”. Verdedigend kwam men af en toe in de problemen door een te trage omschakeling. Eenmaal moest keeper Stephan Kragten handelend optreden om een doelpunt te voorkomen.

De kansen voor Olympia waren op één hand te tellen. Een schotje van Devie en een bijna penalty voor Bryan. De grootste kans was in de 39e minuut waarbij een prima voorzet van Thymo net niet door Bryan tot doelpunt kon worden gepromoveerd.

In het tweede bedrijf leek het lang op een zelfde manier door te sukkelen. Maar Olympia kwam, langzaam maar zeker tot meer en betere kansen. Een schot van Bryan werd prima door de Roosendaalse goalie gekeerd. In de 60e minuut was het dan toch raak. Thymo de Bruijn werd weggestuurd en rondde beheerst af, 0-1. Lang mocht de voorsprong niet duren. Drie minuten later werd een vrij trap voor Alliance keurig in het doel gekruld. Maar Olympia besefte dat er hier vandaag meer te halen was.

De overdrive werd aangezet en Devie stuurde met een prachtige pass Thymo weg. Die maakte, oog in oog met de keeper, opnieuw geen fout en bracht de 1-2 op het scorebord. Alliance leek geknakt en Olympia verzuimde de verlossende 1-3 aan te tekenen. Hierdoor werd de slotfase nog wel erg spannend. Maar Olympia hield stand en nam de drie punten mee terug naar Dongen.