Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt in de periode van maart tot en met mei de 28ste editie van het driebandentoernooi voor de kleine tafel gehouden. Ook dit jaar heeft autobedrijf Scheerders toegezegd te zullen functioneren als hoofdsponsor.

De organisatie is er blij mee dat er opnieuw tot overeenstemming is gekomen met het garagebedrijf uit Dongen-Vaart. Hierdoor kan een traditie die a 27 jaar bestaat worden voortgezet. De organisatie heeft de steun van het bedrijfsleven nodig om de organisatie van dit prestigieuze evenement rond te maken. Deze week zullen de deelnemers van de afgelopen jaren een mail ontvangen waar ze zich kunnen opgeven.

Biljartsport Landelijke vierde divisie driebanden-groot:
P.C. Kamp verliest
In sportcafé ’t Vaartje verloor team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. van het eveneens hoog geplaatste Molenvliet uit Waalwijk. Na de eerste sessie keek team Kamp al tegen een 0-4 achterstand aan. Verlies was er voor Ton Kemmeren en Piet Kamp. Piet moest er op toezien dat zijn opponent al na 34 beurten bij de finish was. Ton kreeg zelfs nog minder beurten. Zijn tegenstander maakte korte metten. In slechts 30 beurten passeerde deze de finish. Ondanks goed verweer van de spelers van Kamp moesten beide diep het hoofd buigen. Ook kopman Ad Smolders kwam niet echt in de partij. Hij moest na 42 beurten capituleren. De eer voor team Kamp werd gered door Jan Ligtenberg. Jan won nipt met slechts één luttele carambole verschil. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.510. Hij zette tevens het beste gemiddelde van zijn team neer. Jan en Ad hadden bovendien allebei een mooie serie van vier caramboles. Door dit resultaat handhaaft team Kamp zich nog wel in de top van het klassement.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
Opnieuw winst ’t Vaartje
In Made won team ’t Vaartje met 24-27 van team ’t Steegje. De enige verliespartij kwam op naam van Henk Smolders junior. Henk kwam niet in zijn spel, waardoor verlies onvermijdelijk werd. Kopman Ad Smolders speelde gelijk. In een gedegen partij stevende Ad af op de finish, maar dat deed zijn rivaal ook. Hierdoor werd remise overeen gekomen. Man van de wedstrijd was Piet Kamp. Piet speelde subliem e was al na 38 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.500. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vier caramboles. Door dit resultaat handhaaft team ’t Vaartje zich in de subtop.

Districtscompetitie driebanden-groot:
AK Deur & Interieur blijft winnen
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel voor de derde keer op een rij. Nu werd het 26-24 tegen team D.G.P. uit Herpt. Kopman Johan Ligtenberg was de enige die verloor. Hij kreeg slechts 29 beurten. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.517. Winst leverde dit echter niet op. Zij broers Erwin en Edwin wonnen wel. Beiden speelden niet super, maar wel heel degelijk. Hierdoor wisten ze bekwaam de winst over de streep te brengen, waarbij ze hun tegenspelers op afstand hielden. Team AK klimt geleidelijk aan naar boven. Vooralsnog staat dit team in de middenmoot geklasseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen