Arbeid adelt voor ONI met 3-2 zege op Dubbeldam

Hingen er om 14.00 donkere wolken boven het complex van Dubbeldam zo zonnig was het geworden om 16.30 nadat met een echte TEAMPRESTATIE een overwinning uit het vuur was gesleept.

In een echte topper waarin van alles gebeurde, zonder dat beide teams hierbij over de schreef gingen, werd het een wedstrijd waarin het team wat het meest bereid was om te knokken als winnaar uit de bus zou komen, en alzo geschiede. ONI begon voortvarend aan de wedstrijd die omdat het echte grasveld op het laatste moment werd afgekeurd werd gespeeld op kunstgras en stond na 30 minuten op 0-2 door twee treffers van Jory Broeders, een pingel in de 20e minuut en een heerlijk verwoestend afstandsschot in de 30e minuut brachten ONI op een heerlijk voelende voorsprong.

Dat de koploper Dubbeldam hier iets anders overdacht werd wel duidelijk gezien de vele op en aanmerkingen vanaf voornamelijk de zijlijn/dug-out maar de man in het licht groen verblikte of verbloosde niet en deed wat hij moest doen. ONI bleef uitzonderlijk rustig. één van de pluspunten van dit seizoen, en bracht de 0-2 tot aan de rust.

Na de rust werd het een echt (gevecht) een voetbalgevecht dan wel te verstaan, ondanks de belangen gebeurde er geen buitenproportionele dingen binnen de lijnen, maar waren wederom de op en aanmerkingen vanaf de Dubbeldam dug out niet van de lucht. Gelukkig liet ONI en de scheidsrechter zich hier niet van de wijs brengen, maar waren het de spelers van Dubbeldam die ONI in de 51e minuut wel even van de wijs brachte met de 1-2 uit een vrije trap.
Direct hierna had Jelle Horsten de kans om de score weer uit te breiden, maar zag zijn kopbal net langs de paal scheren. De spanning steeg zowel binnen als buiten het veld, het werd een fair voetbal gevecht waarbij Dubbeldam ONI even onder de duim had en in de 75e minuut verdiend langszij kwam met de 2-2.

Niet veel later kreeg Dubbeldam de kans op een 3e treffer, maar de spits presteerde het om de bal op 4 meter voor het totaal lege doel zo hoog over te schieten dat de overvliegende vliegtuigen en helikopters een mayday mayday bericht de wereld in stuurde omdat men dacht dat men aangevallen werd door een grote kogel. In de laatste 18 minuten gingen beide teams tot het gaatje en werden er felle maar faire duels aangegaan waarbij met name Nils Fioolen zware duels moest aangaan met zijn directe tegenstander en de laatste minuten moeite had om op zijn benen te kunnen blijven staan van vermoeidheid.

De inzet die Nils tentoon spreide werd ook door zijn team maats opgebracht en zorgde in de 80e minuut voor de euforie, de koud ingevallen Lars van de Kletersteeg beloonde zijn inval beurt direct met een perfecte boog kopbal over de keeper en tilde de stand naar 2-3 met als gevolg dolle vreugde taferelen overal op het veld en langs de zijlijn bij de vele aanwezige ONI supporters die het vlagge schip achterna waren gereisd. Door de vreugde en de vrijgekomen adrenaline in het lichaam van Lars verbeterde hij ook direct het WK record sprint op de 80 meter, door in een tijdsbestek van 7 sec van plaats kopbal tot naar de dug out van ONI te rennen.!!

Dubbeldam rolde hierna nog eenmaal de mouwen op en ging alles of niets spelen enkele malen kwam het nog tot dichtbij doelman Patrick Pruijssers die ondanks de spanningen in de benen zijn doel verders schoon wist te houden, al waren de mannen in het zwart wit er heilig van overtuigd dat ze ook een penalty hadden moeten hebben, maar niet kregen.! Zo tikte de klok tergend langzaam weg naar uiteindelijk 93 minuten en mocht ONI de handen ten hemel strekken na het laatste fluitsignaal.

Een overwinning met het predicaat TEAMPRESTATIE en waar arbeid word beloond met drie gouden punten. Deze drie punten worden door het team opgedragen aan de reeds langdurig geblesseerde REMCO HAARBOSCH waarbij men hoopt dat hij snel mag herstellen en weer onderdeel mag uitmaken van het team ORANJE. Ook een groot BEDANKT aan alle supporters die aanwezig waren en het team op de enigste en juiste manier hebben ondersteund in deze traditionele moeilijke uitwedstrijd, BEDANKT DAARVOOR.

ONI heeft nu 2 weken de tijd om alle grote en kleine pijntjes te laten herstellen en zich op te maken voor weer een moeilijke en lastige uit wedstrijd op 24 Febr wanneer men in Ettenleur op bezoek gaat bij UNITAS, LET OP DE AANVANGSTIJD deze is 16.30!! Of de KNVB moet het restant van 29 minuten welke nog op de klok staan in het eerder gestaakte duel tegen DOSKO gaan inplannen op 17 Febr, met een stand van 2-1 en tegen 8 Dosko spelers.!!