Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto:

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 13 januari 2018.

Team Dongen 1 reisde zaterdag 13 Januari af naar Bergen op Zoom om de strijd aan te gaan tegen Petangeske 3. Iedereen was goed gemotiveerd om de punten te gaan pakken in deze eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft. Hier volgt het verloop van de 3 speelrondes:

Eerste ronde doubletten: doublet John van Rooden en Cor Timmermans wonnen zeer snel met 13-6 en doublet Kees Jacobs en Andre de Wijs won maar nipt met 13-12, doublet Hans van Troost en Pierre de Jong verloor helaas de strijd met 9-13. Tweede ronde tripletten: werd nipt gewonnen door Cor-John-Hans met 13-12. En Kees-Andre-Pierre verloren helaas met 8-13. Hierdoor werd de tussenstand 3-2 voor Dongen, waardoor het nog een spannende strijd zou worden. In de derde ronde doubletten kwamen we echt op dreef en wonnen al de 3 partijen. John en Cor met 13-12, Kees en Andre met 13-9 en Hans en Pierre met 13-11.

Ze hebben er hard voor moeten knokken, maar de moeite werd beloond met een einduitslag van 6-2. Over 2 weken moet er weer worden afgereisd naar Bergen op Zoom om te spelen tegen Petangeske 4.

Team Dongen 2 en Team Dongen 3 waren vrij.

Team Dongen 4 ging zaterdag naar P.C. Amité Best om in Best hun N.P.C. wedstrijd te spelen. Het was weer even wennen aan de banen, er staan namelijk kolommen tussen de banen. Er moest dus rekening mee gehouden worden dat je bij het uitgooien van het butje hier 50 cm vandaan bleef. Verder blijft het gewoon een obstakel waar je de hele partijen rekening mee moest houden. Tijdens de eerste ronden doubletten weten alleen Marian van Gastel en Wim Koreman hun partij te winnen met 13-9.

Bij de tweede ronde tripletten kiezen we er voor om de dames samen te laten spelen, jammer genoeg kunnen ze de partij niet winnen. Ook de heren slagen er niet in hun partij in winst om te zetten. Dus staan ze met 4-1 achter.

In de derde ronde doubletten is het enige wat ze kunnen proberen, is om er een gelijkspel uit te halen. Vooraf zei Karin Jansen: “ik ga mijn partij winnen” en dat deed ze dan ook samen met Ruud van Dijk 13-3. Maar jammer genoeg lukte het bij de andere twee koppels niet en moesten ze met een 6-2 nederlaag terug naar Dongen.

Over 2 weken spelen ze thuis tegen Littie of Littienie uit Helmond.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen