HSC ’21 zet VV Dongen met 1-3 aan de kant

Vooraf aan het duel tussen VV Dongen en HSC ’21 uit Haaksbergen sprak trainer Daniel Nijhof van HSC de wens uit dat de positief ingezette lijn zou worden doorgezet.

Zijn team wist voor de winterstop na zeven nederlagen op rij een gelijkspel af te dwingen bij de nummer drie Quick uit Den Haag. Zijn wens kwam uit, want de ploeg duwde VV Dongen in een depressie na de terechte winst van 1-3. Hoofdrolspelers waren echter geen veldspelers maar het arbitrale trio o.l.v. de heer Tunissen. Een aantal cruciale beslissingen kwamen de thuisploeg duur te staan en leverde genoeg stof tot discussie op. Aanstaande zondag speelt VV Dongen in Rosmalen tegen OJC. Aanvang 14.00 uur.

In de 95e minuut schoot Job Derksen alle hoop op een gelijkspel aan diggelen. De 1-3 verscheen op het scorebord en arbiter Tunissen floot direct af. HCS ’21 had met gedreven spel VV Dongen overmeesterd en na de 1-2 in de 47e minuut had het de mogelijkheden laten liggen om VV Dongen een pak op de broek te geven. “Jullie lieten ons wel heel lang in leven.” was het commentaar van VV Dongen trainer Ron Timmers. De vertrekkende coach had in tijden nog niet zo’n slecht VV Dongen gezien: “Maar ook nog nooit zo’n slecht arbitraal trio. Niet dat het iets afdoet aan de terechte overwinning van HSC ’21, helemaal niet, maar vandaag hebben de drie leidsmannen enorme steken laten vallen die cruciaal waren in het verloop van het duel.”

Timmers kon er met zijn verstand niet bij dat Tunissen c.s. de enigen waren die keeper Jordy Zielschot van Dongen een overtreding hadden zien maken op Sjoerd Vischendijk. Bij een poging om de bal te halen op de achterlijn sprintten Zielschot en Vischendijk samen richting het leder. Zielschot was er een fractie eerder en duwde de bal met zijn voet tussen de benen van de linksbuiten vandaan. De lichte touché die de aanvaller voelde was genoeg voor hem om ter aarde te storten. Tunissen trapte net als zijn grensrechter in de val en gaf in de 47e minuut een penalty die door spits Tom ter Hogt werd binnengeschoten. Op dat moment werd het 1-2.

Voor rust had Tunissen ook van zich doen spreken toen een scrimmage in het zestienmetergebied werd onderbroken door het appél van de spelers van VV Dongen en het signaal van de grensrechter. Er zou hands zijn gemaakt. Tunissen liep naar zijn assistent en floot in het voordeel van VV Dongen. “Dan is het 1000% een penalty!” Timmers kon niet geloven dat de bal op de rand van het strafschopgebied werd gelegd terwijl het appél in de spelsituatie werd gegeven binnen de zestienmeter. “Kijk iedereen doet zijn best en iedereen maakt fouten, dat kan, maar leg daar dan ook verantwoording voor af.” Tijdens de persconferentie verdween het arbitrale trio stiekem door de achterdeur naar buiten. Het voorval van de vermeende handsbal speelde zich af rond de 42e minuut. VV Dongen was in de 39e minuut op 1-1 gekomen door een vrije trap van Moustafa Mohammad.

Daarvoor was het HSC ’21 dat het betere van het spel had. VV Dongen kon het middenveld niet in handen krijgen en o.l.v. Joost Screever (19) scoorde HSC ’21 de 0-1. Het jonge talent was op het middenveld Floris Wouters te slim af en liet de Dongenaar zijn hielen zien. Wouters trachtte nog met alles wat hij had de bal te veroveren maar zag Screever een perfecte steekbal afleveren op Vischendijk. De linksbuiten scoorde met een subliem diagonaal schot. (0-1 in de 17e minuut)

Pas in de 30e minuut produceerde VV Dongen een eerste echte aanval. Mohammad croste de bal richting aanvoerder Remon Koenen die met een voorzet naar de eerste paal spits Kolkert net niet kon bereiken. In het volgende kwartier nam VV Dongen het heft in handen met de 1-1 tot gevolg. Het had voor rust dus nog mooier voor VV Dongen kunnen zijn als de bal op de stip was gelegd. Echter die bal ging na rust op de andere stip. “Ja nu hadden wij een keertje geluk. Daar ontbrak het in de eerste seizoenshelft bij ons aan dus ik ben heel blij met deze punten.” aldus de zegevierende trainer Daniel Nijhof.
Voor een uitgebreide analyse van VV Dongen – HSC ‘21: Ga naar de Facebookpagina van VV Dongen

Zondag 21 januari : OJC Rosmalen – VV Dongen. Aanvang 14.00 uur