Matige competitiehervatting poloteams De Vennen

Foto:

Het eerste competitieweekend van 2018 verliep nogal wisselend voor de diverse seniorenteams van ZV De Vennen. Dames 1 slaagde er in eigen huis niet in het de Amsterdamse bezoeksters van Het Y lastig te maken terwijl heren 1 het in Barneveld juist bijzonder lastig had met laagvlieger DWK (De Waterkippen).

Dames 1 ontving het hooggeplaatste Het Y en deed dat zonder de deze maand voor een schoolstage in Zuid-Afrika verblijvende Demi Waijers. Na een duidelijke 0-5 in de aanvangsperiode was er eigenlijk alleen in de tweede periode sprake van een wedstrijd, De Vennen benutte onder andere drie overtalsituaties en bleef redelijk in de pas met een 4-10 stand halverwege de wedstrijd tot gevolg. De tweede wedstrijdhelft laat zich samen vatten in het woord ‘dramatisch’. Niet alleen liep de stand via 4-17 uiteindelijk op tot 6-22 maar De Vennen raakte door een ongelukkige actie ook één van haar scorende speelsters kwijt met een blessure die haar enkele maanden herstel kan gaan kosten. Dat betekent een zeer magere selectie voor de komende wedstrijden, waarvan de thuiswedstrijd a.s. zaterdag om 17.00u tegen de nummer 2, PSV, de volgende is.

Heren 1 ging als ongeslagen koploper op bezoek bij de Barneveldse mannen van DWK, nummer 11 op de ranglijst. De opmerking van één van de scheidsrechters vooraf (“daar moeten we dan maar een spannende wedstrijd van zien te maken”) bleek geen grap maar bittere ernst. Vooral in de eerste twee periodes strooiden ze met p’tjes en warrige beslissingen in het nadeel van De Vennen, dat daardoor veel moeite had in het spoor van de thuisploeg te blijven. Pas in de derde periode werd een gaatje geslagen naar 8-10 en na een laatste oprisping van de thuisploeg in de slotperiode sleepte De Vennen, waarvoor liefst 9 velspelers scorend het net wisten te vinden, er een nipte 11-13 overwinning uit. De heren gaan zaterdag op bezoek bij Nuenen, al jaren een lastige tegenstander die het dit jaar wat moeilijker heeft maar tegen de topploegen bijzonder goed presteert. De heren van De Vennen zijn dus gewaarschuwd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen