Just Zonneveld kampioen 4e klasse PK Bandstoten

Foto:

Dit jaar vindt voor de 43e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.

In het toernooi spelen in totaal 82 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 6 en zaterdag 7 april om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 4e klasse. Alle deelnemers dienden 20 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.

Onder kundige arbitrage van Frans Claassen en Rutger van der Kaay speelden Just Zonneveld en Arnold Willemsen, beiden van b.v. de valk de 1e partij tegen elkaar, in 16 beurten wist Just te winnen. Arthur Emmen van b.v. de valk en Ger Kerst, van b.v. de bobo’s , speelden de volgende wedstrijd, in 15 beurten was Arthur aan de meet. Ad van Gils van b.v. nooit volleerd en Jan Pullens, van b.v. d’ouwe sok, kwamen voor de eerste keer aan tafel, Ad won in 12 beurten.
Arnold speelde hierna tegen Arthur en wist te winnen in 18 beurten. Ger pakte hierna zijn 1e winst tegen Ad, in slechts 13 beurten was Ger klaar. Just liep tegen een nederlaag aan tegen Jan, in 17 beurten. Na 2 speelrondes hadden alle deelnemers 1 keer gewonnen en 1 keer verloren. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Arthur en Ad, Ad pakte in 21 beurten zijn tweede winst.

Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Rob Houtepen en Jos Rutters. Het zou er nog behoorlijk gaan spannen. In de 1e wedstrijd wist Jan te winnen in 21 beurten van Arnold.Just pakte ook zijn 2e winst door Ger te kloppen in 24 beurten. Ook voor Arnold 2 keer winst, nadat Ad werd verslagen in 17 beurten. Arthur kon hierna Just niet afhouden van zijn 3e winst partij in 20 beurten. Ger bleef ook in de race voor het kampioenschap door winst tegen Jan in 24 beurten. Met ingang van de laatste speelronde nog 5 kanshebbers voor de titel. Door winst op Arnold in 17 beurten eindigde Ger op 6 punten. Arthur hield Jan van de winst af door te winnen in 19 beurten De laatste wedstrijd ging tussen Ad en Just, bij winst of remise zou Just het kampioenschap binnen halen. Mocht Ad de partij winnen dan zouden er 3 spelers op 6 punten eindigen. Zover liet Just het niet komen, zeer geconcentreerd spelend won Just in 29 beurten en pakte daarmee het kampioenschap, proficiat.

Door dit kampioenschap is Just ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, de kampioenen Jos Michielsen in de 5e klasse en echtgenote Jeannette Zonneveld in de 6e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst.
Foto boven: v.l.n.r. Ad, kampioen Just, Ger, Arnold, Jan en Arthur

De beste partij, 12 beurten, en hoogste serie, 8, waren voor Ad van Gils. Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 3e klasse.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen