Winteruitwisseling Dongen

Foto:

In het winterseizoen worden er in de regio zgn. winteruitwisselingen georganiseerd door verschillende jeu de boulesclubs. Deze clubs zijn La Donnee en PVT uit Tiburg, VOP uit Udenhout, PCO uit Oisterwijk, Cochonet uit Loon op Zand en PV Sprang-Capelle en Jeu de Boules Club Dongen. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Dongen.

Er hadden zich voor dit toernooi 27 teams ingeschreven, welke na aanmelding verdeeld werden in twee poules. Jammer dat het geen even aantal was, want dit zou betekenen dat er steeds een vrijloting zou komen. Er moesten 4 wedstrijden gespeeld worden en we konden redelijk op tijd beginnen. De weersomstandigheden waren niet uitnodigend om buiten te gaan spelen: het was koud, mistig en het zonnetje liet behoorlijk verstek gaan.

Gelukkig konden wij uitwijken naar onze Boule-ô-Drome, waar de temperatuur best aangenaam was. Het fijne van deze winteruitwisselingen is dat men elkaar goed kent, omdat je nagenoeg dezelfde spelers ook op andere toernooien tegenkomt. Deze uitwisselingen staan dan ook altijd garant voor een fijne, gezellige sfeer. In het clubhuis werden de pauzes tussen de wedstrijden opgevuld met het ophalen van herinneringen, het vertellen van sterke verhalen, onder het genot van een lekker bakje choco, koffie en/of thee.

Rond het middaguur konden de mensen hun honger stillen door lekkere broodjes en heerlijke soep, vakkundig klaargemaakt door Wilma en Adriënne. Zij werden daarbij ondersteund door Joop en Net, die achter de bar stonden. Tussen de wedstrijden door werd er nog rondgegaan met lekkere borrelhapjes.
Er waren toch nog wat leden gekomen die niet aan dit toernooi deelnamen, maar die graag vrij wilden boulen. De hal was echter helemaal bezet, zodat ze alleen op de buitenbanen terecht konden. Ondanks de kou hebben ze toch nog gespeeld. Dapper hoor mensen! Jullie zijn beslist geen watjes.

Rond half 4 werd er begonnen aan de laatste wedstrijd, waarna men zich kon gaan opmaken voor de prijsuitreiking. Het gehele bedrag van het inschrijfgeld voor deze winteruitwisseling werd aan prijzen in natura besteed. Het waren schitterende gevarieerde boodschappenmandjes, verzorgd door Marianne en Jacqueline. Vanaf deze plaats wil wij jullie hiervoor bedanken. Ook namens alle deelnemers aan deze winteruitwisseling.

Dan volgt hier de uitslag van dit toernooitje:

Poule A
1e : Katja v/d Wouw-Wil van Gestel (PVT) 4 gewonnen +35
2e: Cees Leemans-Yvonne Verbeek (JdbC Dongen) 3 gewonnen +23
3e: Coby en Wim de Jong (JdbC Dongen) 3 gewonnen +11
3e: Cor Timmermans-John van Rooden (Jdbc Dongen) 3 gewonnen +11

Bij gelijke stand geeft de eerste wedstrijd de doorslag. In dit geval viel dat in het voordeel van Coby en Wim uit.

Poule B
1e: Jean Michel Lobo-Jan Verbeek (Jdbc Dongen) 3 gewonnen +27
2e: Karel Seebregts-Piet Suoss (La Donnee) 3 gewonnen +26
3e: Ben v/d Heyden-Ton Voets (La Donnee) 3 gewonnen +22

Hierna werden nog aan twee teams het inschrijfgeld teruggegeven. Vooraf waren twee nummers gekozen , die daarvoor in aanmerking zouden komen. Dat waren plaats 7 in poule A (Ad Broekhoven en Cees Emmen) en plaats 13 in poule B (Inge van Vugt en Jan Snijders)
Alle winnaars willen wij feliciteren met hun prijs.

Het eerstvolgende boulestoernooi is op zondag 17 december. Dan wordt het traditionele Oliebollentoernooi gehouden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen