ONI is Oosterhout met 2-4 de baas

In de altijd lastige uitwedstrijd bij de ‘VRIENDEN’ van Oosterhout heeft de equipe van Andre van Vugt en Erik de Weijer een klinkende 2-4 zege over de streep getrokken.

Ondanks een rommelige voorbereiding, wel op kunstgras, niet op kunstgras dan weer wel en als slot akkoord dan maar op gewoon gras met als gevolg dat vele spelers alsnog een schoenwissels moesten toepassen en waardoor de leidsman een ietsiepietsie ongeduldig werd, mede ingeven door het niet beschikbaar zijn van een goed en juist werkende telefoon om de wedstrijdgegevens in te kunnen voeren werd er pas om 14.33 de gang gemaakt naar het B veld waar gespeeld moest gaan worden.

Daar aangekomen moest men in de snijdende kou nog zeker 5 minuten wachten op een aan de gang zijnde wedstrijd, als dan eindelijk om 14.39 de eerste treden worden gezet op het echte gras dan blijkt pas hoe slecht het echte veld is en was, een verschrikkelijke knollentuin dus.
Maar goed er kon eindelijk een aanvang gemaakt worden, en vanaf minuut 1 liet ONI zien dat het deze reis niet verrast wilde worden zoals het afgelopen seizoen wel werd verrast door Oosterhout.

ONI begon fel aan de wedstrijd en was in het eerste bedrijf heer en meester, enigste smetje was dat men zich zelf niet eerder beloonde met een treffer dan op 4 minuten voor de rust. Al in de eerste minuten werd duidelijk dat Oosterhout de fysieke duels niet schuwde en dat ondervond Erik Rosenbrand zeer zeker en had hij in 5 minuten tijd het gras en de blubber al van heel dichtbij gezien. Zelfs een zekere penalty werd hem onthouden en de trend voor de Vrienden Derby was gezet.

ONI moest wel oppassen voor de sluwe vos met de naam De Kok, deze geweldige spits heeft maar kleine kansjes nodig maar werd goed in bedwang gehouden door Jordy van Rijen en de Jarige DJ Ferry van Kessel. De oranje blauwe brigade had Oosterhout aardig in de houtgreep en kreeg een aantal prima kansen, maar de lat en goed keepers werk stonden een treffer in de weg. Tot de 41e minuut aanbrak en Jelle Horsten voor de 2 keer vrij kwam en nu wel het doel vond en ONI dik verdiend op 0-1 zette.

De kou werd even vergeten door het hand geklap en vreugde sprongen en men bereikt de rust met deze terechte voorsprong. Na de rust viel de schemer over de akker en gingen beide teams vol voor de overwinning en werden er felle duels uitgevochten maar wel met respect voor elkaar, dit vond de leidsman overigens één van de pluspunten van deze wedstrijd, het werd een echte Oosterhout – ONI En jawel daar was hij hoor meneer de Kok liet meteen van zich spreken, even pakte ONI de zaken niet juist aan en BAM de 1-1 lag in het netje. Overigens een wonderschone treffer Stefan.

Ho even hoorde je Ferry van Kessel denken dat gaan we even recht zetten, en uit de eerste de beste vrije trap was het juist de jarige DJ van Kessel die met zijn teen de bal nog in het doel wist te krijgen en met een enorme snelheid het veld overvloog met het vingertje in de lucht ter viering van zijn treffer.
Vanaf dat moment ontbrande de wedstrijd helemaal en rechte Oosterhout de rug en kwam het tot grote ontevredenheid van alles wat oranjeblauw was weer terug tot 2-2 en steeg de spanning tot een bijna kookpunt. Volgens velen Oosterhoutse aanwezige had Oosterhout zeker recht op een penalty na een vermeende overtreding op…. Dhr De Kok, maar kreeg hij geen bijval van de leidsman. Opnieuw liet ONI zien dat het veerkracht had en ontpopte Erik Rosenbrand zich tot man of the match, dit tot grote irritatie bij Oosterhout omdat Erik een zeer bekend persoon is bij de spelers van Oosterhout ten tijde van het uitgaan in het Oosterhoutse.

Met een big smile wist Erik Rosenbrand met zijn 2 treffers in het laatste kwartier de zaken naar de hand van ONI te zetten en pakte ONI een verdiende 3 punter van de Vrienden uit Oosterhout Een compliment aan het adres van het gehele team is op zijn plaats, een goede eerste helft werd ingeruild voor een 2e helft waar het hard werken was en waar de invallers Rens van Meel, Huub Faro en Dennis Aarts zonder enige moeite zich mengde in het strijdgewoel. Al met al een echte Oosterhout – ONI waarbij ONI ondanks dat het veld het spel niet ten goede kwam toch een prima wedstrijd op de akker legde. Vele faire scherpe duels zoals bij een derby behoort.

Een Oosterhout – ONI die in de 90 minuten geen vrienden waren, maar nadien elkaar de hand schudden en gezamenlijk de wedstrijd als Vrienden nog even de revue lieten passeren, zo kan het en hoort het ook.!! Door deze zege verstevigd ONI de koppositie en kan het zich gaan voorbereiden op het treffen met The Gunners, een team wat de laatste weken helemaal van slag is gezien de uitslagen, en waar ONI een mooie gelegenheid voor zou kunnen zijn om zich te kunnen herpakken vanuit het Gunners oogpunt gezien. Voor ONI zaak om de neerwaartse spiraal waarin The Gunners zich begeeft met minimaal een week te verlengen, een zege op de bezoekers uit Breda geeft voor ONI uitzicht op het eventueel binnen halen van de 1e periode(12 wedstrijden) een week later als men op bezoek gaat bij RFC mits men daar ook een positief resultaat behaald.

Maar eerst zullen de punten in ‘s Gravenmoer moeten blijven, om dit te bereiken zal het team weer de zelfde motivatie op de mat moeten leggen als afgelopen zaterdag. ONI is nu voor alle teams een enorme uitdaging om een goed resultaat tegen te behalen, aan ONI de schone taak om alles en iedere met lege handen achter te laten.! The Gunners moet de volgende prooi worden van de ORANJE/BLAUWE LEEUWEN. Grrrrrrr
Het wordt dus een cruciale wedstrijd a.s Zaterdag en voor cruciale wedstrijden worden goede scheidsrechters aangesteld zo ook deze middag, het is aan Dhr Cakir om deze wedstrijd in goede banen te leiden, wat gezien de eerdere ervaringen met deze leidsman geen enkel probleem mag zijn.

Tijdens de toss en aftrap zal Dhr Cakir worden geassisteerd door PUPIL VD WEEK; WYTSE THIELEN en word er weer gespeeld met nieuwe een wedstrijdbal die geschonken word door Zeloo-Sports&Finance uit ‘s Gravenmoer.